ACTUALITATEAnaliză pe baza unui Sondaj: 59,5% din populație ar vota un partid...

Analiză pe baza unui Sondaj: 59,5% din populație ar vota un partid naționalist care promovează valorile religioase și susține familia. De ce procentul este, în realitate, probabil mai mare

59,5% dintre români ar vota un partid naționalist care promovează valorile religioase și ar susține familia, relevă un sondaj de opinie realizat de  INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group.

De remarcat este că respondenții au fost condiționați de un inexistent „risc de a pierde poziția de membru UE”. Așa cum a arătat recent cazul Ungariei, recent, nu există nicio procedură de a elimina un stat membru.

Cu siguranță această condiționare i-a făcut pe mulți dintre respondenți să evite să răspundă pozitiv la întrebări, ceea ce ar fi însemnat că procentele ar fi fost mai mari.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

O altă manipulare a sondajului o reprezintă „respectarea regulilor UE chiar și atunci când sunt afectate interesele naționale”. Manipularea rezidă din felul în care este pusă întrebarea, implicația fiind că România nu are nimic de spus în apariția „regulilor UE”.  În realitate, ceea ce se numesc „regulile UE” reprezintă o negociere între statele membre, iar prin această întrebare se perpetuează ideea că România nu trebuie să aibă niciun cuvânt de spus și trebuie să accepte „regulile” făcute de alte state.

De altfel, tot sondajul pornind de la premiza vânturată de progresiști, cum că naționalismul își are originile în manipulări și „știri false”. Sondajul se numește: „Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu alte cuvinte, această eră a dezinformării și fenomenul știrilor false ar fi făcut posibilă ascensiunea naționalismului.

Cât de obiectiv a fost realizat sondajul poate fi măsurat și prin felul în care arată siteul True Story Project, expresia online a celor care au comandat cercetarea: acolo, liderul partidului naționalist AUR din Parlament, este una dintre principalele ținte ale articolelor.

Sondajul confirmă că bazinul care pune interesele naționale pe primul loc este același dintotdeauna: Muntenia, Oltenia, S-E Moldovei și Dobrogea.

Corporatiștii sunt cei mai mulțumiți cu starea de facto a României de azi.

Potrivit datelor sondajului:

* 64,8% dintre respondenţi au fost de părere că România trebuie să îşi apere interesele naţionale atunci când sunt în dezacord cu regulile Uniunii Europene, chiar dacă riscă să îşi piardă poziţia de stat membru al UE. Pe de altă parte, 28% au fost de părere că România, în calitate de stat membru, trebuie să respecte regulile UE, chiar şi atunci când sunt afectate interesele naţionale.

* 64,5% au fost de părere că ieşirea României din UE ar afecta interesele naţionale ale ţării (procentul reprezintă aproximativ 42% din totalul populaţiei). 29,4% au apreciat că ieşirea României din Uniunea Europeană nu ar afecta interesele naţionale ale ţării (procentul reprezintă aproximativ 19% din totalul populaţiei).

* 62,9% au apreciat că, în viitor, România s-a dezvolta mai bine economic dacă ar fi în interiorul Uniunii Europene, în timp ce 27% au considerat că România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în afara UE.

* În ce priveşte interesele naţionale ale României: 32,6% au indicat dezvoltarea economiei; 24% întărirea rolului României în UE; 11,9% dezvoltarea infrastructurii de transport; 7,7% protejarea grupurilor de populaţie vulnerabile; 6,8% întărirea capacităţii militare; 6,6% păstrarea valorilor naţionale româneşti; 6% dezvoltarea relaţiilor economice cu China/Rusia; 4,4% naţionalizarea resurselor naturale.

* 90,6% au fost de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităţilor etnice de pe teritoriul său, în timp ce 7,7% au fost în dezacord cu această afirmație.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

 1. Românii sunt vestiți pentru că mămăliga explodează greu. Mai râdeau rușii de noi. Ungurii. Englezii.
  Românii sunt de bună credință. Ei tind să creadă pe unul, pe altul. Sunt ortodocși deci cuviincioși, dau jos șapca și respectă pe unul și pe altul care ba e invățat, ba e nu știu ce domn, vestit, important. Altul că e german, pe altul că e francez.

  Ok. Dar și când iși dă seama că a fost fraierit și s-a profitat de buna credință și cuvincioșenia lui, atunci mămăliga explodează.

  Luati exemplul Referendumului pentru familie: din păcate a fost organizat prematur și asociat cu Dragnea. De aia vreo 3 milioane de oameni n-au votat.

  Acum incepe lumea să se trezească ba cu femeia barbă, ba cu raportul Matic cu bărbații care nasc, ba cu introducerea masturbării la copii și agresivitatea intolerantă a lobby-ului lgbt – acum se lămuresc zi de zi noi oameni că n-a fost vorba de dragnea la referendum ci a fost chiar despre familie și noua ideologie totalitară roz care a ocupat Occidentul.

  dacă AUR nu face greșeli, in ciuda războiului furibund al mașinii de propagandă, are șanse mari să intre la guvernare.

 2. Nimic nu poate fi mai rău decât atacul la ființa națională a unui popor. Strămoșii noștri au apărat-o cu prețul vieții. Ar fi un păcat de neiertat dacă ne-am pierde-o din cauza unor interese meschine a unor conaționali sau a unor organizații efemere.

 3. Directorul INSCOP, unul Ștefureac, este un panglicar. Lucrarea lui de doctorat, scremută, are titlul „Românai vs Rusia”, adică, din start, o idioțenie. Oricumn, Radule, la titlu ai greșit: „… 59,5% din populație ar vota …; …procentul este, în realitate, probabil mai mare”! „Procentul” este unul singur: doar un procent; nu poate fi de 59,5 procente! „59,5%” înseamnă 59,5 procente. În rest, e bine căi-ai dat la moacă directoruui INSCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...