vineri, octombrie 4, 2024
ACTUALITATEAnaliză Bloomberg: Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Se...

Analiză Bloomberg: Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Se recomandă chiar să ne pregătim pentru un „blackout”

Publicația Bloomberg a realizat o analiză legată de situația economică din Europa raportată la criza energetică și problemele legate de pandemia de Covid-19. Aceștia subliniază faptul că odată ce temperaturile scad, criza energetică se accentuează și că trebuie să ne pregătim inclusiv pentru un viitor „blackout”.

Prețurile la energie în Europa bat record după record, chiar înainte de a începe iarna, iar criza energetică este pe cale să se înrăutățească pe măsură ce temperatura începe să scadă.

O super creștere a prețurilor în Marea Britanie luna trecută a forțat unele companii industriale să reducă producția și să solicite ajutor de stat, un prevestitor pentru ceea ce ar putea avea loc pe scară largă în Europa, care se confruntă cu un nou val al pandemiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru guverne, ar putea însemna tensiuni între țările învecinate care ar putea trece la protejarea proviziilor. Consumatorii casnici ar putea să fie rugați să folosească mai puțină energie sau chiar să se pregătească de blackout, se arată în analiza citată mai sus.

Ce înseamnă acest „blackout”? Practic, este o „pană de curent” generală, o defecțiune de lungă durată a sistemului energetic la nivel european, în care brusc nimic nu mai funcționează. Toate infrastructurile în rețea care depind de sursa de alimentare vor înceta să mai funcționeze în acest timp, între care numărăm, telefoanele mobile, internetul, bancomatele, sistemele de plată, benzinăriile, semafoarele, traficul feroviar, transportul în comun și așa mai departe.

Iarna trecută, operatorul de rețea francez a făcut apel la gospodării să folosească mai puțină energie la orele de vârf și a negociat cu diverși producători (care sunt în general mari consumatori de energie) reducerea consumului atunci când lucrurile s-au înrăutățit. Următorul pas ar fi reducerea tensiunii în rețea și apoi întreruperea curentului timp două ore pe regiune, ca ultimă soluție.

Franța este, de asemenea, un exportator cheie de energie electrică către țările învecinate, ceea ce înseamnă că efectele unei crize s-ar resimți și în Germania, Spania, Italia și Marea Britanie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Stocurile din depozite, folosite pentru încălzirea locuințelor și pentru generarea de energie electrică, sunt mai mici decât de obicei și se epuizează rapid. Analiștii au avertizat că depozitele de gaze ar putea scădea la zero în această iarnă dacă vremea rece va crește cererea.

„Dacă va fi foarte frig și nu va bate vântul, lucrurile s-ar putea înrăutăți, având în vedere disponibilitatea mai mică a centralelor nucleare. Dacă devine foarte frig și nu bate vântul, [acest lucru] poate deveni o problemă”, a declarat Nicolas Goldberg, manager senior responsabil cu energie la Colombus Consulting în Paris.

sursă foto: GIE

Autoritățile austriece vorbesc deschis despre acest lucru și vin cu soluții. Potrivit acestora, unu se mai pune problema „dacă” va exista acest blackout, ci „când” se va întâmpla acest lucru.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Oficialii din Austria estimează că acesta va dura cel puțin o zi până când rețeaua electrică va funcționa din nou în Austria și în jur de o săptămână pentru întreaga Europă. Dar va fi nevoie de alte câteva zile pentru ca internetul, telefoanele și toate celelalte sisteme să reînceapă să funcționeze.

Totodată, Ministerului Apărării din Austria a elaborat un material informativ despre blackout, intitulat „Blackout und dann?”, adică „Ce este de făcut în cazul unui blackout?”. Forțele Armate austriece afirmă că vor să îmbunătățească rezistența generală a țării într-un astfel de scenariu, prezentând măsuri importante de prevenire și protecție pe care fiecare individ ar trebui să le implementeze. Unele dintre măsurile esențiale recomandate de austrieci sunt:

  • aprovizionarea cu apă (2 litri de persoană pe zi, pentru 3-5 zile) și alimente greu perisabile în următoarele două săptămâni (paste, orez, conserve), ceai sau cafea;
  • aprovizionarea cu medicamente pentru două săptămâni;
  • dotarea cu baterii, lanterne, lumânări, chibrituri;
  • dotarea cu trusă de prim ajutor;
  • aprovizionarea cu obiecte precum saci de gunoi, bandă adezivă;
  • pregătirea de haine călduroase, pături mașina ar trebui să aibă mereu rezervorul pe jumătate plin

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministerul austriac al Apărării vrea să fie pregătit pentru acest scenariu și vrea ca, începând cu anul 2025, o sută din principalele sale cartiere generale militare să fie echipate astfel încât să fie cât mai autonome în ceea ce privește energia, carburanții, apa și alimentele.

România nu are un ghid pentru pregătirea cetățenilor în cazul unei pene de curent masive. Punctual, doar anumite primării sau inspectorate de urgență au publicat ghiduri cu reguli de urmat în cazul unor situații de urgență, precum cutremure, inundații sau incendii.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE