duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEAnalistul politic H.D. Hartmann: „Subiectul Schengen este pentru România unul de interes...

Analistul politic H.D. Hartmann: „Subiectul Schengen este pentru România unul de interes și demnitate națională. De ani de zile suntem umiliți!”

În cadrul unei dezbateri recente, analistul politic H.D. Hartmann a vorbit despre refuzul Austriei ca România să intre în Spațiul Schengen, și a explicat dacă vede posibilă aderarea printr-un vot unanim, informează BZI.ro.

„Iohannis vrea ca să îşi salveze poponeaţa și să amâne votarea până în februarie. Aici e salvarea poponeţei lui Iohannis şi nu a României! Iohannis nu a negociat cu cancelarul austriac introducerea României în Schengen, ci el și-a negociat salvarea poponeţei lui şi a lui Ciucă. Altfel o să vedeţi nişte mişcări foarte interesante”, a declarat H.D. Hartmann pentru sursa citată.

Analistul a ținut să sublinieze ideea că în spatele acestor piedici continue există  de fapt niște interese politice ale unor grupări care nu fac decât să își urmăreasca propriul câștig. Potrivit acestuia, adevărata cauză a acestor refuzuri ar fi un stat care se vrea a fi primul pe lista statelor de o importanță mondială.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Subiectul Schengen este un punct important pentru România din punct de vedere economic. Situaţia pentru români e un subiect de demnitate naţională, după ce ani de zile am fost umiliţi de mai multe ţări. Schimbările au avut loc ca urmare a discuților între cancelarul austriac şi preşedintele român. Nu ştiu ce a reuşit Iohannis sau dacă a reuşit să schimbe atitudinea Austriei, însă în spatele Austriei nu se află UE.

Austria face parte din Clubul Frugalilor, în sensul că ei iau de la UE ce au ei nevoie, în rest nu îi interesează. La acest club s-a alăturat şi Polonia. Aici şi scandalul între UE şi Polonia, cu privire la PNRR-ul lor. Dar Polonia nu a stat la discuţii, să îi impună cineva MCV. Aceşti frugali un interes fundamental și anume Axa Baltică, o axă de securitate, care este produsul unui proiect american. Deci aceşti frugali sunt împotriva Germaniei.

Deci intrarea României în Schengen presupunea de fapt un dialog între grupul frugalilor şi Germania.

Grupul frugalilor a spus ‘Stai o clipă, de ce decide Germania pentru mine?’ Şi atunci au început fiecare din grupul frugalilor să spună NU. Această discuţie a trenat enorm. Iar Austria a lăsat Olanda şi plăcuța suedeză și a fost ultima care practic a anunţat un veto. Lucru care a obligat preşedinţia României care a spus că dacă Germania este pentru, toată lumea se va plia,

O parte din Europa nu-i plăcea, dar tăcea. Acum, că nu mai este gazul rusesc, au decis să meargă pe Baltică, unde, dacă ne amintim, au fost aruncate în aer cele două ţări de gaz. Iar în tot acest timp, România a crezut că se afla în zona hegemonică. Dar acest război a schimbat balanţa.

Toate chestiunile astea s-au adunat într-o explozie care a vizat România, şi nu Bulgaria. Tot o ordine hegemonică a hotărât şi cuplarea noastră cu Bulgaria. Astăzi vorbim de decuplare. Bulgaria se află în siajul economic al Rusiei. Orice încercare ar face astăzi sorociștii, politica economică a Bulgariei depinde de bunăvoinţă Rusiei. Decuplarea unei ţări latine pro-europene de o ţară filo-ruse cum e Bulgaria, ne-a demonstrat că acest grup al frugalilor au decis să meargă pe această axă a americanilor.

A fost deturnat acest proiect de la scopul iniţial al celor trei mări, la întărirea Balticii. Acest proiect al celor 3 mări asigura interfaţa între Turcia şi Polonia. Turcia nu avea nici un interes să întărească prezența în Marea Neagră. Noi ne-am întrebat tot timpul, de ce sprijină Turcia acest poiect? Întărirea prezenţei SUA pe Marea Neagră îi submina ei puterea pe Marea Neagră. Așa că a întărit proiectul de pe Baltică. Să nu uităm că pentru a obține înaintea României clauze mult mai favorabile, Polonia l-a tratat pe Titulescu. Iar în România, Titulescu a fost trădat de familia regală, de Carol al II-lea”, a spus H.D. Hartmann.

Acesta a declarat că amânarea votului pentru aderarea la spațiul Schengen a României pentru luna februarie, nu este decât o modalitate prin care președintele Klaus Iohannis încearcă să își salveze imaginea.

„Ideea fundamentală e că s-au unit în criză Schengen mai multe, care nu au vrut să recunoască că România a pierdut. Iohannis a acceptat scoaterea României de la putere de la Marea Neagră. Astăzi polonia are o reţea directă cu Suedia să aducă gaze din Marea Baltică. De aia România nu intră în Schengen. Pentru că România sub Iohannis a pierdut dosare, pentru că s-a jucat de-a partenerii cu americanii.

Negocierea acum e să fie amanată pentru februarie, pentru că Austria voia să bage în vot. Şi acum Iohannis, vrea, ca să îşi salveze poponeaţa, să amâne votarea până în februarie. Aici e salvarea poponeţei lui Iohannis şi nu a României! Iohannis nu a negociat cu cancelarul austriac introducerea României în Schengen, ci el și-a negociat salvarea poponeţei lui şi a lui Ciucă. Altfel o să vedeţi nişte mişcări foarte interesante. Omul de la Viena vrea să fie prim-ministru în România şi este profesor universitar! Dar asta înseamnă că mişcarea germană este antiamericană, ceea ce confirmă, ceea ce noi analiştii vedem, mişcările CIE, deseori sunt împotriva intereselor americane, ceea ce confirmă că BMW-ul a fost vândut doar pentru că erau interese germane la mijloc! Este şi al doilea minister din guvernul lui Ciucă care blochează interese economice americane!

Păi fraţilor, nu poţi să ceri SUA să te integreze într un mecanism de securitate, dacă interesele economice promovate de către oameni de interese americani sunt blocaţi intenţionat. Pentru că de America se ocupă CIE. Şi asta ar confirma teoria, că cel puţin prin două guverne ale lui Cîțu, Schimdt şi-a vândut BMW-urile de cel puţin 3 ori preţul. Şi peste 10 ani DNA-ul poate să îi ia, pentru că acesta este furt pe termen lung, pentru că acel BMW nu se mai produce! Este curăţarea unui stoc care nu se mai vinde, nu se mai produce! Şi dacă nu se mai produce, nu mai găseşti piese de schimb! Asta înseamnă că, domnule Bode, ai provocat o pagubă guvernului român!

Schengen băieţi, s-ar putea să vă fie o palmă la care nu o să rezistaţi, iar februarie… ce poate să facă România din ceea ce nu a făcut în 5 ani? De ce să amânăm 2 luni? Ca să salvăm poponeaţa neamţului? Foarte mare grijă!”, a conchis H.D. Hartmann.

 

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Viktor Orban impune respect cu o țară și o populație de 2 ori mai mică.

    Asta arată ce mutalăi, lichele și trădători ne conduc, cu dulapul in frunte și soroșiștii colaboraționiști in eșalonul 2, activiști și jurnaliști fără conștiință națională și fără conștiință morală, care apără marile puteri ce ne storc bogățiile in timp ce finanțează discursul de ură de sine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate