marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEAnalistul american George Friedman propune o schiță a unui viitor plan de...

Analistul american George Friedman propune o schiță a unui viitor plan de pace între Ucraina și Rusia: Cele patru puncte ale posibilei înțelegeri

Analistul american George Friedman spune, în ultimul articol publicat pe Geopolitical Futures, că semnalul transmis de către SUA, Ucrainei, acela de a lua în calcul negocierile cu Rusia, trebuie luat în serios de către administrația de la Kiev.

Faptul că în Washington Post s-a „scurs” informația despre acest sfat adresat Kievului poate fi un semn că SUA încearcă să-l convingă pe Vladimir Putin să vină la întâlnirea G20 din Indonesia.

Acolo, scrie Friedman, s-ar putea negocia în trei, în formula SUA, Rusia, China, o viitoare pace în Ucraina. Conform ipotezei lui Friedman, cei patru piloni ai unui viitor acord ar putea fi:

1) Retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina
2) Retragerea sprijinului militar al SUA pentru Ucraina
3) O garanție a NATO că nu va primi Ucraina în rândurile sale
4) Crearea unui fond pentru reconstrucția Ucrainei, sub egida ONU, care va include membrii NATO, dar și Rusia.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Asta nu va împiedica Rusia să invadeze Ucraina, din nou, mai târziu, dar va mai trece o vreme îndelungată până ce va avea apetitul s-o facă. Nu știu ce înțelegere dorește Washingtonul pentru Kiev, dar aceasta este o posibilitate. Și dacă Putin va veni la întâlnire (G20), cred că va fi un semnal în acest sens. Dacă Xi și Biden sunt în aceeași clădire și nu se întâlnesc, asta ar indica probleme serioase. Dar cred că amândoi vor să fie acolo – Biden, pentru a-l enerva pe Putin, Xi – pentru a încerca să schimbe relațiile”, a scris Friedman.

„În ceea ce-l privește pe Putin, mă îndoiesc că va participa la întâlnire, pentru că nu este decorul în care va dori să facă concesii. Dar dacă totuși vine, va lua articolul despre Ucraina în serios și va întreba despre termenii unei posibile înțelegeri. Cred că i se va permite să spună că a câștigat ceva – chiar dacă n-a făcut-o. Ucraina își va păstra țara, dar se va teme că Rusia va lovi altădată. Și americanii vor face ce fac ei de-obicei: se vor acuza unul pe celălalt”, a concluzionat Friedman.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE