luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEAna Maria Popescu critică Guvernul după ce l-a premiat pe David Popovici,...

Ana Maria Popescu critică Guvernul după ce l-a premiat pe David Popovici, spunând că s-a creat un precedent fără a se face ceva concret pentru sport

Fosta spadasină a României, Ana Maria Popescu (Brânză) a vorbit despre decizia Guvernului de a-l premia pe David Popovici cu 200.000 de euro pentru cele două medalii de aur câștigate la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, conform GSP.

Aceasta l-a felicitat pe David și a spus că acesta merita poate chiar mai mulți bani pentru performanța sa, însă consideră că Guvernul a comis o eroare strategică, deoarece „a creat un precedent”.

„Ce a făcut David nu mai are sens să discutăm. Au curs râuri de cerneală, e minunat. Suma putea să fie și dublă, putea să mai aibă și un zero în plus, nu contează. Ideea e că s-a creat un precedent.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă s-ar fi comunicat înainte că această premiere este pentru cele două titluri și pentru că David a reușit să bată un record vechi de 50 de ani (n.r. – a câștigat aurul atât la 100, cât și la 200 de metri), atunci restrângeai aria.

Sunt foarte curioasă acum ce s-ar întâmpla dacă la un alt sport un sportiv va veni iar cu două medalii de aur, pentru că acum încep competițiile de obiectiv la sporturile olimpice, Campionate Europene, Campionate Mondiale.

Mi-aș fi dorit tare mult ca, pe lângă această sumă, să vină cineva să spună «OK, ăștia sunt banii pentru David, dar venim și suplimentăm bugetul Federației Române de Natație și Pentatlon pentru un proiect». Abia atunci făceai ceva pentru sport”, a spus fosta mare sportivă.

După obținerea titlului de campion mondial la natație (200m liber și 100m liber) și doborârea unor recorduri de juniori, David Popovici a fost premiat de către Guvern cu 1.000.000 de lei (circa 200.000 de euro) și decorat de către președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler – cea mai înaltă distincție a Statului Român.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Performanța presupune costuri, în cazul de față, suportate de părinții campionului.Așa trebuia să înceapă doamna cu sabia.E f. bine că și le-au recuperat și au luat și un ce profit, însă e puțin.Dacă te gândești și la alți sportivi care, din varii motive, nu prind primele locuri deși muncesc până le ies oasele prin piele și se antrenează pe banii lor, cam are dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate