vineri, aprilie 12, 2024
RECOMANDĂRIAmintiri din copilăria anilor 90, în România : Era extraordinar când eram...

Amintiri din copilăria anilor 90, în România : Era extraordinar când eram mici, nu aveam bani dar aveam suflet, era magic. Cei născuți acum nu o sa știe vreodată ce înseamnă libertate

Publicăm mai jos un comentariu găsit pe internet, al unui bărbat care și-a petrecut copilăria în anii 90, în România.

Considerăm relevant comentariul, mai ales că suntem în 2021, unde ne trebuie adeverință pentru a merge la Teatrul finanțat din banii noștri, unde copiii au „anxietăți” dacă li se spune că au un test și, în general, asistăm la o degradare a libertății.

Este comparația dintre fotografia de sus, care prezintă intersecția străzilor Stelea Spătarul  cu Radu Calomfirescu în 1990 și aceeași intersecție în 2020 (mai jos). (Redacția).

Iată textul:

Era extraordinar când eram mici, nu aveam bani dar aveam suflet, era magic. Totul s-a schimbat, mă duc în aceleași locuri în București unde am copilărit, aceleași blocuri dar nimeni afară… Unde era o gradină acum se înconjurata de garduri mari, unde era un topogan și un leagăn unde ne dădeam când eram mici, acum e o casă, unde erau niște movile unde ne ascundeam si ne jucam, dădeam foc la cauciucuri, acum e teren privat, înconjurat de garduri. Am vrut occident, occident am primit. România este absolut cea mare comoara pe care o am, mândru ca sunt român, am avut o copilărie extraordinară. Am căzut de pe bicicleta, m-am ars, rănit, am mâncat bomboane de pe jos, am ieșit afară în ploaie și noroi si nu am pățit nimic. Acum dacă-ti lași copilul afară în ploaie apari la știri.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Strada unde sunt pozați copiii, 29 de ani mai târziu

Cei născuți acum nu o sa știe vreodată ce înseamnă libertate. Am crescut cu La Familia, BUG MAFIA, Genius, N&D. Tata îmi arunca 10 bani pe geam după ce-l sunam la interfon să mă duc să-mi iau gumă turbo. Jucam fotbal afară ore în șir, dădeam mingea într-o mașină parcată în fața blocului, avea o alarmă foarte enervantă și știam că imediat după alarmă, apare ăla la balcon și ne ascundeam câteva minute și-l urmăream să vedem când intră înapoi în casă. După ce intra ne jucam în același loc pana iar îi dădeam o minge în CIELO.

Mi-a cerut sora mea sa-i dau mingea de basket la un moment dat și i-am aruncat-o de la etaj fix pe mașina lu’ ala cu alarma. Direct pe capotă. Dădeam cu mingea în geamul de la intrare in bloc si îl trezeam pe ala de la parter și fugeam de rupeam pământul că ăla era nebun rău. Legam un cartof cu ață si ii dădeam ușor, ușor, drumul de la geam de la etajul 7 pana jos și mereu când îl ridicam la loc era fără cartof, mereu era un nenorocit care-mi lua cartofii.

Am ras si râdeam in fiecare zi, nu mai știu toate nebuniile pe care le făceam dar eram absolut liberi sa facem ce vrem. Era magic.

Comentariu publicat la videoclipul melodiei In Realitate – La Familia feat Guz

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. asa este. din pacate mi-au murit colegi si prieteni impuscati in 1989 strigand LIBERTATE – JOS SECURITATEA – JOS COMUNISMUL – JOS DICTATURA ! asta se striga, insa LIBERTATEA era pe primul loc. aveam 19 ani. ne-am dat seamam ca a fost lovitura de stat cam in 2 saptamani. apoi de la “tovul” iliescian kgbist si mineriadele si golaniadele petrecute, ne-am luat gandul de la democratie si alte franturi de gandire libera. oile erau oarbe, prin refuzarea gandirii si conduse ca si acum, doar ca acum au botnita. pentru noi, cei care am trait in dictatura, care am suferit de foame si de frig (de ce multi ma contrazic in ceea ce spun ?? am auzit ca viata la tara a fost mai “blanda”, poate d-aia), umiliti si inchisi in case la 10 noaptea – daca te prindea militia pe strada te ducea la sectie, daca aveai parul lung ca baiat erai “golan” etc. abuzurile erau fara limite. o parte din acesti 30 de ani de “libertate”, timp in care Romania a fost distrusa pas-cu-pas de securimea masonica care a achiesat la impuscarea lui ceausescu pentru plata datoriei externe din martie 1989, am sperat ca poate se ridica patrioti fara legaturi cu securimea si santajul. ce naivitate! pana si femeia de serviciu de la primarie are dosar la securime. avem ce meritam, adica DICTATURA. somnul ratiunii naste monstri si ii vedem zilnic in jurul nostru isterizati de gripa….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE