ACTUALITATEAmbasadorul SUA, Adrian Zuckerman, critică presa care face lobby pentru Huawei. Hotnews...

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, critică presa care face lobby pentru Huawei. Hotnews a publicat articole plătite de gigantul controlat de Partidul Comunist Chinez

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, critică presa din România care face lobby Huawei prin intermediul unui articol publicat pe siteul instituției.

Acesta critică publicațiile românești care publică articolele de lobby plătite de Huawei.

„Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi. Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști”, a scris Zuckerman, citat de G4Media.

Printre publicațiile din România la care face referire Zuckerman se numără și Hotnews.ro, care a postat două articole plătite de Huawei, entitate controlată de Partidul Comunist Chinez.

Primul articol a fost: „Momentul 5G: de ce internetul pe care îl vei avea tu pe telefon va fi doar vârful unui aisberg care definește următorul deceniu​” – pe 31 august.

Cel de-al doilea s-a intitulat: „Despre mituri și dezinformare în tehnologie. De ce nu sunt periculoase pentru corpul uman radiațiile emise de telefoane și stațiile 5G”, publicat de Hotnews pe 7 septembrie.

De asemenea și g4Media rula, la începutul lunii septembrie, un spot de promovare Huawei.

Sursa: Captura G4media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...