ACTUALITATEAmbasada României la Chișinău a semnat o scrisoare deschisă în care...

Ambasada României la Chișinău a semnat o scrisoare deschisă în care sprijină CU TĂRIE persoanele LGBTI din Republica Moldova

Reprezentanța oficială a României la Chișinău se află printre semnatarele unei scrisori deschise în sprijinul persoanelor LGBTI de peste Prut, inițiată de către Ambasada Olandei din această țară.

Scrisoarea are ca pretext Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei în Republica Moldova.

În text, semnatarii spun că „ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți sunt discriminați pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, Ambasadorul României la Chișinău, ES Daniel Ioniță, a semnat un text în care conține referiri la identitatea de gen (gender identity), ca și criteriu de discriminare.

„Datoria fiecărui stat include protejarea de violență și discriminare a tuturor persoanelor, indiferent de sex, orientare sexuală sau identitate și expresie de gen”, menționează scrisoarea.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis s-a opus promulgării unei legi prin care teoria de gen – cea care afirmă că genul ar fi ceva diferit de sexul biologic – ar fi fost interzis să fie promovată în școli.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Recent, mai multe cupluri de același sex au reclamat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului refuzul autorităților române de a le acorda permisiunea oficializării relației, fie sub forma căsătoriei, fie a unui echivalent (parteneriatul civil).

Asociația Pro Vita București a reclamat faptul că Guvernul României nu face nimic pentru a se apăra în acest caz, „nefiind exclusă varianta să cadă la înțelegere cu reclamanții sub promisiunea satisfacerii cererii acestora – legiferarea parteneriatului civil, după cum relata R3media la vremea respectivă.

Ambasada României la Chișinău se află în subordinea directă a Ministerului Afacerilor Externe, condus de Bogdan Aurescu.

Iată textul scrisorii asumată de România:

„Declarație comună cu ocazia Zilei Internaționale împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei în Republica Moldova*

Chisinau, 17 mai 2021 –
De Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, care este sărbătorită astăzi, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți sunt discriminați pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale.

Fiecare stat are obligația de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor sub jurisdicția sa. Datoria fiecărui stat include protejarea de violență și discriminare a tuturor persoanelor, indiferent de sex, orientare sexuală sau identitate și expresie de gen. Statele trebuie, de asemenea, să se asigure că toți cetățenii se bucură de șanse egale și tratament egal.

Guvernele noastre caută să combată violența, discursul de ură și discriminarea prin promovarea și protejarea drepturilor omului tuturor persoanelor. Oamenii LGBTI se bucură de aceleași drepturi și libertăți, la care au dreptul toți oamenii de pretutindeni. Toți oamenii ar trebui să fie liberi să fie ei înșiși, indiferent cine sunt și pe cine iubesc.

Pandemia COVID-19 afectează întreaga omenire, dar are un impact deosebit de puternic asupra persoanelor vulnerabile, inclusiv asupra persoanelor LGBTI. Facem apel la toți oamenii, de pretutindeni, să manifeste toleranță și respect reciproc față de concetățenii lor, pe măsură ce, împreună, ieșim din această criză.

În perioada 15-20 iunie, va avea loc cel de-al 20-lea Festival LGBTI „Moldova Pride”, preponderent online, din cauza condițiilor actuale de pandemie COVID-19 care nu permit adunări pentru festivaluri și marșuri. În pofida acestui context, în această zi reafirmăm cu tărie sprijinul nostru deplin pentru persoanele LGBTI din Republica Moldova. Sperăm că mesajul central al „Moldova Pride” va fi auzit tare și clar: valorile toleranței și respectului pentru diversitate rămân fundamentale pentru societățile democratice deschise.

* Această declarație comună este emisă de către misiunile Albaniei, Austriei, Belgiei, Bulgariei, Canadei, Ciprului, Croației, Danemarcei, Elveției, Estoniei, Finlandei, Franței, Germaniei, Greciei, Italiei, Irlandei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Norvegiei, Portugaliei, Regatului Unit, Republicii Cehe, României, Sloveniei, Spaniei, Statelor Unite ale Americii, Suediei și Țărilor de Jos.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. superdăștepți

    un argument in plus pentru moldoveni să nu vrea unire cu Iohannis și gașca useristă. Asta-i roade pe ei, să ne țină ocupați cu 10-20 de minoritari sexuali nefericiți și revanșarzi in timp ce ai dau tunuri pe banul public la adăpostul acestei perdele de fum cu scandal

  2. Aceste minorități sexuale deviante nu pot să fie discreți și să nu se mândrească cu boala lor? pe noi nu ne interesează că și-o trag in dos,să stea în grotele lor și să,,performeze”acolo până le vine mintea cea de pe urmă.prostanul acela de daniel ioniță să fie ambasadorul României ,nu ambasadorul poponarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...