EDUCAȚIEAlianța Părinților solicită Ministerului Educației să RETRAGĂ campania „Vaccinare și testare pentru...

Alianța Părinților solicită Ministerului Educației să RETRAGĂ campania „Vaccinare și testare pentru învățare” din școli

Alianța Părinților solicită Ministerului Educației „să stopeze de urgență desfășurarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” și să retragă broșura de prezentare”, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției R3media.

Conform sursei citate, campania respectivă conține o „dezinformare masivă” și solicită asumarea de către Minister „a oricărui tip de reacţie adversă post vaccinală (imediată, pe termen mediu și pe termen lung) suferită de cadrele didactice și părinţi, ca urmare a vicierii consimţământului lor printr-o informare incompletă și incorectă”.

„Asociația ALIANȚA PĂRINȚILOR, în calitate de reprezentant al părinților, solicită Ministerului Educaţiei să stopeze de urgență desfășurarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” și să retragă broșura de prezentare.

Prin scrisoarea deschisă (adresa Nr. 68/2021) adresată dlui Ministru Sorin Cîmpeanu, ALIANȚA PĂRINȚILOR (AP) atrage atenția factorilor de decizie cu privire la dezinformarea masivă promovată în cadrul campaniei mai sus amintite și, pe cale de consecință, solicită fie o reacție urgentă din partea ministerului în sensul opririi acesteia, fie asumarea (sub sancţiunea legii penale) de către dl. ministru Cîmpeanu, a oricărui tip de reacţie adversă post vaccinală (imediată, pe termen mediu și pe termen lung) suferită de cadrele didactice și părinţi, ca urmare a vicierii consimţământului lor printr-o informare incompletă și incorectă.

În scrisoare sunt prezentate punctual, cu trimitere la surse oficiale, toate elementele de dezinformare prezente în broșura realizată de Ministerul Educației împreună cu mai mulți parteneri. Broșura urmează să fie distribuită părinților, cadrelor didactice și elevilor.

Asociația Alianţa Părinţilor este o organizație neguvernamentală națională, apolitică și nonprofit, care are ca scop principal apărarea, promovarea și întărirea drepturilor părinților din România, precum și implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale, filozofice și de credință ale părinților acestora”, sună comunicatul Alianței Părinților.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...