EDUCAȚIEAlianța Părinților solicită Ministerului Educației să RETRAGĂ campania „Vaccinare și testare pentru...

Alianța Părinților solicită Ministerului Educației să RETRAGĂ campania „Vaccinare și testare pentru învățare” din școli

Alianța Părinților solicită Ministerului Educației „să stopeze de urgență desfășurarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” și să retragă broșura de prezentare”, informează un comunicat de presă trimis pe adresa redacției R3media.

Conform sursei citate, campania respectivă conține o „dezinformare masivă” și solicită asumarea de către Minister „a oricărui tip de reacţie adversă post vaccinală (imediată, pe termen mediu și pe termen lung) suferită de cadrele didactice și părinţi, ca urmare a vicierii consimţământului lor printr-o informare incompletă și incorectă”.

„Asociația ALIANȚA PĂRINȚILOR, în calitate de reprezentant al părinților, solicită Ministerului Educaţiei să stopeze de urgență desfășurarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” și să retragă broșura de prezentare.

Prin scrisoarea deschisă (adresa Nr. 68/2021) adresată dlui Ministru Sorin Cîmpeanu, ALIANȚA PĂRINȚILOR (AP) atrage atenția factorilor de decizie cu privire la dezinformarea masivă promovată în cadrul campaniei mai sus amintite și, pe cale de consecință, solicită fie o reacție urgentă din partea ministerului în sensul opririi acesteia, fie asumarea (sub sancţiunea legii penale) de către dl. ministru Cîmpeanu, a oricărui tip de reacţie adversă post vaccinală (imediată, pe termen mediu și pe termen lung) suferită de cadrele didactice și părinţi, ca urmare a vicierii consimţământului lor printr-o informare incompletă și incorectă.

În scrisoare sunt prezentate punctual, cu trimitere la surse oficiale, toate elementele de dezinformare prezente în broșura realizată de Ministerul Educației împreună cu mai mulți parteneri. Broșura urmează să fie distribuită părinților, cadrelor didactice și elevilor.

Asociația Alianţa Părinţilor este o organizație neguvernamentală națională, apolitică și nonprofit, care are ca scop principal apărarea, promovarea și întărirea drepturilor părinților din România, precum și implicarea decisivă și responsabilă în procesul educației copiilor și tinerilor, conform valorilor morale, filozofice și de credință ale părinților acestora”, sună comunicatul Alianței Părinților.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate