marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEAlianța Părinților își anunță susținerea față de ÎPS Teodosie: Credința nu se...

Alianța Părinților își anunță susținerea față de ÎPS Teodosie: Credința nu se negociază și nici nu poate fi încătușată!

Alianța Părinților din România își manifestă solidaritatea cu ÎPS Teodosie,  „în conflictul generat de încălcarea flagrantă de către forțele de ordine și autoritățile române a drepturilor și libertăților credincioșilor”, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

În document se face referire la evenimentele de pe 25 noiembrie de la Constanța, atunci când polițiști și jandarmi au intrat în cortul unde se slujea sfânta liturghie, i-au scos pe oameni afară și i-au amendat.

Alianța Părinților afirmă că atitudinea autorităților în acest caz aduce aminte cu cea a autorităților comuniste în cazul părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, din anii 70 ai secolului trecut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Atitudinea autorităților române amintește parcă, din ce în ce mai mult, de momentul preluării puterii de către regimul comunist, în timp ce forța mărturisirii creștine a IPS Teodosie ne duce cu gândul la lupta fățișă a unor stâlpi ai ortodoxiei, precum Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa. Părintele Calciu nu a putut să tacă, atunci când comuniștii au decis să dărâme Biserica Enei din București, pe locul căreia se planificase construirea unei crâșme. Cele 7 cuvinte către tineri au fost susținute, în Postul Sfintelor Paști, din anul 1978, de îndrăgitul duhovnic român în ciuda hărțuielii Securității, dar și a superiorilor săi pe linie ierarhică. Pe tot parcursul acestei perioade, părintele a primit zilnic telefoane de amenințare la adresa lui, dar și a familiei. În 1979, este arestat și condamnat la 10 ani de închisoare. Reamintim cititorilor că, pentru apărarea dreptei credințe și lupta împotriva regimului comunist, părintele Gheorghe Calciu a fost închis în total 21 de ani de ani (perioadele 1948-1964 și 1979-1984)”, sună comunicatul.

Cei de la Alianța Părinților consideră că există semne conform cărora „tot ceea ce se petrece în sânul Bisericii noastre, precum și la nivelul întregii societăți anunță din nou apusul libertății. Facem apel, așadar, la autoritățile române să respecte legislația în vigoare, care garantează exercitarea neîngrădită a unor drepturi și libertăți fundamentale”.

Amintind de cazul din Statele Unite, acolo unde recent Curtea Supremă a declarat neconstituționale restricțiile impuse credincioșilor de statul New York, Alianța Părinților din România anunță: „ne opunem categoric oricărei ingerințe în viața religioasă a credincioșilor, care au dreptul legal de a-și manifesta liber convingerile religioase, fără a fi agresați de forțele de ordine, umiliți și scoși din bisericile lor, așa cum au procedat forțele comuniste cu preoții și credincioșii români. Nu a curs degeaba sângele atâtor sfinți mucenici pe aceste meleaguri! Nu batjocoriți memoria tinerilor care au murit în Piața Revoluției, pentru ca noi să ne putem bucura azi de o fărâmă de libertate! Credința nu se negociază și nici nu poate fi încătușată!”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE