marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEAlexei Arestovici, declarații care au enervat Kiev-ul: Faptul că Occidentul are acum...

Alexei Arestovici, declarații care au enervat Kiev-ul: Faptul că Occidentul are acum lideri slabi, incapabili să ia decizii serioase, nu anulează faptul simplu că depindem de acești lideri mai mult decât complet

Alexei Arestovici, fostul consilier prezidențial al lui Volodimir Zelenski, este acuzat de „exces de sinceritate”, după comentariile pe care le-a făcut cu referire la situația Ucrainei, după încheierea summitului NATO de la Vilnius.

El a scris o postare pe facebook, consideră de o parte dintre cei care-l urmăresc drept acidă și cerându-i „,nu mai pună sare pe rană”, scrie Cotidianul.

În postarea sa de pe facebook, Arestovici a menționat că Ucraina este complet dependentă de Occident și că a făcut greșeli în relația cu partenerii. Fostul consilier a mai spus că președintele Cehiei i-a avertizat pe ucraineni că au o singură șansă, dar că nu au dorit să-l asculte.

„Faptul că Occidentul are acum lideri slabi, incapabili să ia decizii serioase, nu anulează faptul simplu că depindem de acești lideri mai mult decât complet. Principala noastră greșeală este că am pariat pe politica șantajului emoțional, pe politica așa-zisului performance. Și ar fi trebuit (alegeți oricare moment – din 25 februarie 2022, din 2019, din 2014, din 2008, din 1991, din 1648) să ne angajăm în politica de îmbunătățire a calităților noastre parteneriale și de dobândire a unei suveranități reale. În istorie am avut două astfel de perioade – perioada lui Mazepa și perioada lui Skoropadskyi. Toate celelalte sunt niște bîline despre „…eroism”,”…dragi parteneri”, ,,împinși cu forța”. Este mai ușor să fii erou decât să te angajezi în construcția unui sistem real. Dar orice militar știe – eroismul este o consecință a eșecului. Având în vedere eroismul nostru masiv de-a lungul istoriei noastre – se poate estima numărul eșecurilor noastre. Firește, partenerii care ne întrețin economia, Forțele de Apărare și care au propriile (!) obiective de politică externă sunt puțin surprinși de poziția noastră, și anume că îi șantajăm emoțional și le cerem să își schimbe obiectivele cu ale noastre – și, în același timp, le furăm banii contribuabililor, pe care îi iau de la ai lor și ni-i trimit nouă.

1.Americanii nu au de gând să învingă definitiv Federația Rusă (pentru ca aceasta să nu treacă definitiv în subordinea Chinei).

Ei ne vor împiedica să pierdem definitiv.

2. Noi cerem victoria completă și prăbușirea Rusiei – pe bani americani.

3. Noi furăm bani americani – americanii cer să ne oprim.

Iată schema a ceea ce se întâmplă acum la Vilnius și schema a ceea ce se întâmplă cu acest război și în general – cu toată politica noastră externă. Iar politica externă este o continuare a politicii interne. Nu degeaba „lupta împotriva corupției” este prima cerință a NATO pentru Ucraina. Dacă am ridica sistematic suveranitatea noastră reală – în primul rând, economică, am obține chiar și instrumente mici, dar reale, pentru a influența poziția partenerilor, o parte de independență în decizii și obiective. Dar, din păcate… blestemul etern al Ucrainei funcționează. Economia în locul emoțiilor este adevărata noastră cale. Construirea sistemului în locul eroismului – ca ultim refugiu al credinței. Avem nevoie de putere reală, nu de puterea emoțiilor reale. Avem nevoie de suveranitate reală. Pentru că situația se înrăutățește. Președintele Republicii Cehe, ca un soldat bătrân, ne-a spus adevărul, neacceptat de politicienii noștri – aveți o singură șansă până la iarnă. Dacă nu facem schimbări sistemice imediate, o încetare a focului cu Federația Rusă, cu o linie de contact care nu ne va plăcea deloc tuturor, nu este cel mai rău lucru care ne poate aștepta. Cine va putea să ne învingă eternul blestem al racolării emoționale a partenerilor în locul muncii sistemice?”, a scris Arestovici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Alexei Arestovici nu mai este Oleksii Arestovych ????

    Arrested Development is an American television sitcom created by Mitchell Hurwitz.
    It aired on Fox for three seasons from November 2, 2003, to February 10, …

    adhd and arrested development ? : r/ADHD – Reddit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE