joi, aprilie 18, 2024
ACTUALITATEAlexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Cred că ar fi bine să...

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. Un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare

Reprezentantul României pe lângă Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a spus că țării noastre i-ar prinde bine folosirea modelului suedez în tratarea pandemiei de coronavirus.

El a mai adăugat că „un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Cred că ar fi bine să avem modelul suedez. În Suedia acum sunt cele mai puține cazuri din Uniunea Europeană pentru că după ce au trecut de perioada inițială de adaptare, cetățenii respectă regulile fără să le impună cineva și acum au cele mai puține cazuri raportate în populație. Cu cât numărul de cazuri e mai mare, cu atât efectul unei măsuri de sănătate publică e mai mic și durează mai mult. Trebuie să impui o măsură de sănătate publică pe care să o aplici timp mai îndelungat pentru că numărul de cazuri care se înregistrează la un moment dat este foarte foarte mare. Cu cât luăm măsurile mai târziu cu atât ele vor fi mai dure și vor dura mai mult. (…) Un lockdown total este o măsură foarte împovărătoare din punct de vedere economic și social pentru că noi trebuie să și trăim nu putem doar să stăm în case”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Modelul suedez presupune recomandări pentru populație privind protecția sanitară, nu a existat niciodată vreo carantină sau impunerea purtării măștii. S-au luat măsuri speciale de protecție a categoriilor vulnerabile, în special a persoanelor în vârstă.

Recent, această țară a cerut bătrânilor să iasă din izolare, din cauza riscurilor puse sănătății mintale.

Epidemiologul șef al Sudiei a spus zilele trecute că a trece strada pe trecerea pietoni în oraș este mai periculos decât infecția cu noul coronavirus.

La sfârşitul lunii septembrie, rata de infectare în țara nordică era de 10 ori mai mică decât în Spania, de 6 ori comparativ cu Franța și la jumătate față de vecina Danemarca, toate aceste țării fiind printre cele care au avut cele mai dure măsuri anti-covid.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE