ACTUALITATEAlexandru Rafila preconizează că în toamnă vom scăpa de măști, odată cu...

Alexandru Rafila preconizează că în toamnă vom scăpa de măști, odată cu atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate

Alexandru Rafila a declarat la DigiFM că am putea scăpa de mască abia în toamnă sau atunci când imunizăm 10.000.000 de persoane. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății susține că acest prag nu va fi atins dacă nu se crește capacitatea de vaccinare la 100.000 de oameni imunizați pe zi. Acest număr a fost menționat și de premierul Florin Cîțu ca fiind obiectivul ideal în ceea ce privește campania de vaccinare.

„De mască am putea scăpa prin toamnă sau când imunizăm 10 milioane de persoane. Purtarea măștii ar trebui să devină voluntară. Trebuie să ne gândim la niște cifre. În momentul de față, noi vaccinăm 50-60.000 de persoane zilnic, mai puțin în weekend, când numărul lor este ceva mai mic. Aștept momentul în care se ating sau se depășesc 100.000 de administrări zilnic. Altfel nu cred că atingem 10 milioane de vaccinați dacă nu creștem la 100.000 pe zi.”, a declarat Alexandru Rafila.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...