ACTUALITATEAlexandru Rafila: Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naționale de Control...

Alexandru Rafila: Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naționale de Control al Cancerului. Cel mai important este să reușim să schimbăm mentalități

Strategia Națională de Control al Cancerului este aproape finalizată, potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a subliniat importanța serviciilor medicale preventive, joi, în cadrul unei conferințe organizate de Fundația Renașterea, conform Agerpres.

„Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naționale de Control al Cancerului ca parte a Planului european de control al cancerului. Există programe care se dezvoltă regional, ar trebui să se dezvolte național. Cred că cel mai important este să reușim să schimbăm mentalități.

Noi putem să avem programe desfășurate la nivel național și ele să nu fie accesate de populație și atunci trebuie să lucrăm în zona de educație pentru sănătate, astfel încât oamenii să înțeleagă că aceste comportamente preventive le sunt utile nu numai pentru depistarea precoce a cancerului, ci și pentru multe alte patologii cu care ne confruntăm. Avem programe de screening pentru cancer de col uterin, cancerul mamar și cancerul colorectal.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Utilizarea vaccinării anti-HPV, mai ales la fete, dar nu putem exclude nici băieții din această vaccinarea, vaccinarea împotriva hepatitei B duc la reducerea poverii acestor câtorva forme de cancer care sunt importante și care creează nu numai mare mortalitate, ci și foarte multă suferință. Mai avem de lucru și la nivelul asistenței medicale primare. Colegii și prietenii noștri de la cabinetele de medicină de familie trebuie să fie parte integrantă a acestui efort.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cred că accesul la servicii medicale de asistență medicală primară și mă refer aici la pachetul de servicii preventive trebuie încurajat și financiar sau prin alte metode de natură administrativă, astfel încât acest efort pe care încercăm să îl facem la Ministerul Sănătății, dar neapărat în parteneriat cu organizații ale societății civile care își desfășoară de foarte mulți ani cu multă vizibilitate și eficiență astfel de programe, să aibă un impact asupra reducerii morbidității și mortalității”, a declarat Rafila.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. din strategie nu lipseste accelerarea implementarii 5g, cresterea ponderii alimentelor ultra procesate, a carnii de animale crescute cu excremente, a cantitatii de zahar, a fructelor si legumelor de import, tratate draku stie cu ce, si multe altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate