Generația Z, persoanele născute între 1995 și 2010, este o generație nativă digitală, ce comunică mai degrabă prin mesaje scurte și cuvinte fragmentate decât să poarte un dialog real construit pe vorbe complexe, a declarat Alexandru Croitoru, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu, pentru Profit
Astfel, directorul Colegiului Național Mihai Viteazu subliniează faptul că modul clasic de desfășurare a unei ore de curs nu mai are același impact pe care îl avea la generațiile trecute deoarece copiii nu mai au aceeași răbdare de a li se transmite un anumit conținut.
„Copiii nu mai au aceeași răbdare de a li se transmite un anumit conținut, de a primi o anumită informație, ei sunt la un pas de propria descoperire și atunci, sunt mai importante interacțiunile directe cu ei, activitățile de grup pe care le-ar putea desfășura împreună. Numai că, acest sistem trebuie să fie cumva corelat și cu un conținut concret pe care ei să-l poată învăța în momentul în care ajung acasă. Sigur că în clasă se pot dezbate anumite teme privind lecția respectivă, dar trebuie că aceste dezbateri să aibă o finalitate și trebuie ca profesorul să aibă abilitățile digitale și tehnologia necesară pentru a oferi copilului suportul de lecție”, mai spune Alexandru Croitoru.
De asemenea, Alexandru Croitoru mai adaugă că față de generațiile trecute, care nu au avut aceeași expunere la tehnologie, Generația Z comunică total diferit.
„Comunicarea digitală este cea care primează acum. Sunt grupurile de WhatsApp prezente în absolut orice mediu social. Generația Z cred că mai degrabă comunică prin mesaje scurte și cuvinte fragmentate decât să poarte un dialog real construit pe vorbe complexe”, afirmă el.
Americanii ne-au scos campioni europeni la vacanțe:
https://seektruthfromfacts.org/wp-content/uploads/2024/05/ED61AA83-73D9-4C2E-8295-535450EFDB9D.jpeg
Jos Comunismul, tovarăși!
Viteaza presă liberă a omis să le zică despre lungimea vacanțelor elevilor.
P.S.
Referitor la articol: așa, și ? „Jos Comunismul, tovarăși!” ?
P.P.S.
Presupunând că ați învățat și ceva la limbi străine înainte de a deveni jurnalist liber: ca la noi la nimeni ?!