ACTUALITATEAlegeri Ungaria. Contracandidatul lui Orban acuză fraudă electorală după ce au fost...

Alegeri Ungaria. Contracandidatul lui Orban acuză fraudă electorală după ce au fost descoperite buletine de vot aruncate la o groapă de gunoi, în România

Sunt tensiuni în Ungaria cu doar două zile înainte de alegerile parlamentare din Ungaria. Acestea se vor desfășura, duminică, 3 aprilie, iar contracandidatul lui Viktor Orban la funcția de premier,  Peter Marki-Zay, acuză fraudă electorală, după ce pe un câmp din România, județul Mureș, au fost găsiți mai mulți saci cu buletine de vot, notează libertatea.ro.

Peter Marki-Zay, reprezentant al opoziției din Ungaria, menționează că Orban se bazează doar pe voturile maghiarilor din Transilvania, iar opiniile cetățenilor din Ungaria nu ar avea nicio valoare, din moment ce voturile lor sunt la „gunoi”.

„Viktor Orban a demonstrat din nou că are nevoie doar de voturi din Transilvania. Pe cei care nu îl votează nu îi consideră parte a națiunii și le aruncă pur și simplu votul la gunoi”, a declarat  Peter Marki-Zay, potrivit publicației maghiare HVG, citată de Libertatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Reacția actualului premier al Ungariei, Viktor Orban, nu a întârziat să apară. El susține că totul este doar o propagandă, pentru a discredita voturile maghiarilor de peste hotare. Astfel, reprezentanții partidului Fidesz( Alianța Civică Maghiară) susțin că este o provocare a opoziției.

„Stânga este capabilă de orice în disperare”, a transmis  Fidesz, relatează site-ul telex.hu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Și UDMR a avut p reacție de respingere a acuzațiilor lansate de Peter Marki-Zay. Reprezentanții maghiarilor din România susțin că voturile din afara graniței nu pot fi anulate sub nicio formă.

„Considerăm inacceptabilă și nefondată cererea partidelor de opoziție din Ungaria ca toate voturile exprimate peste graniță să fie anulate. Imaginile confirmă faptul că este vorba în mod clar de o provocare organizată, menită să discrediteze voturile de peste graniță. Oricine se află în spatele acestei acțiuni încearcă să manipuleze opinia publică în cel mai josnic mod posibil”, a transmis UDMR, prin intermediul unui comunicat de presă.

Poliția din Mureș a demarat o anchetă penală pentru a afla cum au ajuns voturile la groapa de gunoi.

Biroului Național Electoral anunță că până la data de 29 martie, au fost primite 151.304 voturi exprimate prin corespondență, din care 30.472 trimise direct la Biroul Național Electoral, și 120.832 trimise la reprezentanțele diplomatice ale Ungariei, notează publicația maghiară www.kronika.ro.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Orban este un lider foarte bun pentru Ungaria, deși și acolo există aceleași racile ale corupției nomenklaturii reciclate a PC ca și la București, însă doar pentru Ungaria. Față de România, Ungaria are pretenții teritoriale, deși neagă acest lucru. În cazul unui conflict balcanic, ar avea exact aceeași poziție de stat la pescuială, ca în cazul Ucrainei. În rest, Viktor le dă clasă de departe tuturor veleitarilor rupți în impresii ai Bucureștiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate