ACTUALIZARE 23:10 Președintele Comitetului Electoral Suprem al Turciei, Ahmet Yener, a anunțat oficial că Erdogan a fost ales președinte al Turciei. Actualul șef de stat a primit 52,1% dintre voturi, față de 47,9% ale rivalului său.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Președintele în exercițiu, Recep Tayyip Erdogan, s-a declarat învingător al alegerilor prezidențiale, după numărarea a 75% dintre voturile exprimate în al doilea tur de scrutin.
Erdogan, adresându-se suporterilor săi adunați la Istanbul, a mulțumit „fiecăruia și tuturor membrilor națiunii, care încă o dată ne-au încredințat responsabilitatea guvernării Turciei pentru următorii cinci ani”.
„Am încheiat a doua rundă a alegerilor prezidențiale cu aprecierea poporului nostru”, a spus Erdogan, care nu a uitat să sublinieze „festivalul democratic”, prin care a trecut țara în timpul alegerilor. „ A început secolul turc”, le-a spus el susținătorilor săi.
Citești și ajuți! Cumpără cartea Monarhie și Război, de Erik von Kuehnelt-Leddihn și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Cu voia lui Dumnezeu, vom fi demni de încrederea voastră așa cum am fost pentru ultimii 21 de ani”, a spus președintele în funcție și probabil cel viitor. El i-a declarat „învingători” pe toți cei 85 de milioane de cetățeni ai Turciei.
Declarația lui Erdogan vine după numărarea a peste 75% dintre voturi, iar rezultatele arată că președintele conduce cu 52,11% dintre voturi, în timp ce rivalul său, Kilicdaroglu are 47,89%.
Deși victoria nu a fost anunțată oficial, Erdogan a început deja să primească felicitări. Președintele Turciei, Aleksandar Vucici, l-a felicitat pentru victorie, același lucru făcându-l și liderul azer, Ilham Aliyev.
De asemenea, premierul palestinian Mohammad Shtayyeh i-a transmis felicitări liderului turc.
Reamintim că în primul tur al alegerilor prezidențiale, niciunul dintre candidați nu a reușit să depășească pragul de 50%.
Dinu nu vezi padurea de copaci. Erdogan lupta impotriva globalismului. O Turcie suveranista, chiar daca islamica si nu crestina, inseamna mai putin sexo-marxism si sorosism in Balcani.
nu putem aplauda islamul doar pt ca ceilalti erau cu lgbt. Manifestul anticrestin facut de ergogan cu Sf Sofia nu va ramane nepedepsit, ma indoiesc ca-si va duce la capat mandatul,victoria e fragila.
Atitudinea antiLGBT este un punct bun al lui Erdogan, dar asta nu inseamna ca “lupta impotriva gloablismului” si singura modalitate de a fi antiLGBT este sa fi musulman.
Iar Turcia va fi suveranista doar daca se retrage din Constantinopol si ramane in Asia, acolo unde ii este locul
Cum am zis mai sus, voi nu vedeti padurea de copaci. Turcii nu vor parasi nicodata Constantinopolul, hai sa nu mai visam la cai verzi pe pereti si sa incercam sa fim realisti. Erdogan e un bun aliat impotriva globalismului, se opune sorosismului in estul Europei si s-ar opune si unei dezmembrari a Romaniei. O independenta a Ardealului ar duce la o rupere a Kurdistanului prin efectul pieselor de domino. Asta nu inseamna ca trebuie sa laudam islamul, e vorba doar de aliante care se pot face impotriva dusmanului comun. Nu mai vedeti lucrurile in alb si negru, incercati sa percepeti nuantele de gri. Si ba da, daca e antiLGBT e semn ca lupta impotriva globalismului, asta e semnul cel mai evident.
Un turc care, printre altele, transforma Sfanta Sofia in moschee nu este de aplaudat.