ACTUALITATEAlegeri SUA: Statul Georgia anunță că va renumăra fiecare vot manual. Jumătate...

Alegeri SUA: Statul Georgia anunță că va renumăra fiecare vot manual. Jumătate din americani nu cred că Biden a câștigat alegerile

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a anunțat că statul va purcede la renumărarea, manuală, a voturilor exprimate, în fiecare comitat în parte, informează Breitbart.

„Începând cu ora 13:00, o să desemnez oficial cursa electorală care va fi subiectul unui audit pentru limitarea riscului (RLA). Voi desemna ca acel scrutin să fie cel prezidențial”, a anunțat Brad Raffensperger, subliniind că în acest caz, RLA-ul va însemna renumărarea voturilor manual. De-obicei, procedura însemna examinarea unor voturi alese pe criteriul importanței statistice.

„Acest audit este creat pentru a depista anomalii care ar putea apăra din configurarea greșită a mașinilor, erori de procedură sau atac intenționat”, scrie NBC, dar pentru că diferența anunțată a fost foarte mică, Raffensberger cere renumărarea manuală în fiecare din cele 159 de comitate ale statului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Toți am muncit să reușim să oferim o numărătoare care să reflecte voința votanților și ca fiecare votant să aibă încrederea în deznodământ, fie că a câștigat sau nu, candidatul lor”, a adăugat Brad Raffensperger.

Anunțul lui Raffensperger vine după o cerere oficială a membrului Camerei Reprezentanților Doug Collins, care pe 10 noiembrie a cerut oficial o renumărare a voturilor în fiecare comitat, motivând că „au existat numeroase acuzații de neregularități la vot, probleme cu mașinile de vot și accesul observatorilor”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În timp ce majoritatea presei îl dă pe Joe Biden drept câștigător, trebuie precizat că numărătoarea nu s-a încheiat încă. În statul Georgia, Biden are un avans de doar 14.000 de voturi în fața lui Trump, iar în alte state precum Arizona, președintele Trump s-a apropiat la 14.000 de voturi de rivalul său, cu peste 63.000 rămase de numărat.

Voturi au rămas de numărat și în Carolina de Nord (acolo unde Trump conduce) și Pennsylvania.

Un sondaj de opinie realizat în perioada 5-7 noiembrie arată că peste 50% dintre americani nu cred că Joe Biden a câștigat alegerile, în timp ce 49% sunt de părere că omul proclamat de presă este și câștigătorul real, relevă Breitbart.

Echipa juridică a lui Donald Trump a anunțat că a lansat o serie de contestații juridice asupra legalității votului în mai multe state cheie care au fost „întoarse” de Joe Biden, după ce președintele în funcție conducea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...