ACTUALITATEAlegeri SUA: Președintele Trump declară că s-a petrecut o fraudă electorală și...

Alegeri SUA: Președintele Trump declară că s-a petrecut o fraudă electorală și va contesta până la Curtea Supremă

Președintele Donald Trump a promis că echipa sa va contesta juridic rezultatele alegerilor în așa numitele „swing states”, după ce a urmărit cum avantajul său a înțepenit și a fost depășit de numărătoarea târzie a unor voturi pentru rivalul Joe Biden.

„Cred că o să fie multe contestații legale pentru că avem foarte multe dovezi, așa de multe probe, încât probabil se va încheia la cea mai înaltă curte a țării, o să vedeți”, continuând: „Nu putem să avem alegerile în acest fel”, informează Breitbart.

Reamintim că rezultatul alegerilor este în continuare incert, avantajul președintelui din cele 4-5 state decisive reducându-se după mai multe zile de numărat, care nu s-au încheiat nici acum.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Președintele a vorbit cu jurnaliștii în cadrul unei conferințe desfășurate la Casa Albă, cerând transparență în procesul electoral și aruncând îndoiala asupra sistemelor de vot din statele conduse de Democrați.

„Vrem să fie numărat fiecare vot legal. Vrem deschidere și transparență – fără camere secrete de numărat, buletine misterioase și voturi ilegale trimise după ziua alegerilor”, a spus el.

Donald Trump a declarat că votul prin corespondență a deschis calea pentru fraudă și echipa sa va contesta rezultatele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Oficialii democrați n-au crezut niciodată că pot câștiga aceste alegeri onest. Chiar cred că de-aceea au insistat cu votul prin corespondență, unde se pot petrece corupția și fraudă majoră”, a adăugat el.

Liderul american a declarat că s-au petrecut multe „manevre” în aceste alegeri, plângându-se că observatorii săi au fost îndepărtați sau împiedicați să observe numărătoarea voturilor.

„Dacă numărăm voturile legale, câștig cu ușurință. Dacă se numără voturile ilegale, o să încerce să fure alegerile”, a continuat Președintele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

El nu s-a sfiit să pună la îndoială procesul de votare din statele conduse de politicieni democrați. „Aparatul de vot din aceste state este condus de democrați. Noi câștigam toate locurile cheie cu un avans mare și apoi cifrele noastre au înțepenit miraculos, în secret”, a adăugat el.

Anumite centre de votare s-au oprit din numărat, adăugând că echipa sa a strâns „relatări de groază” privind discrepanțe de vot, sugerând că le va face publice.

„Scopul nostru este să apărăm integritatea alegerilor”, a declarat el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...