sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEAlegeri parlamentare 2020. Reacții Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș și George...

Alegeri parlamentare 2020. Reacții Ludovic Orban, Marcel Ciolacu, Dacian Cioloș și George Simion

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, după primele rezultate ale exit-poll-ului de după alegerile parlamentare,  că PNL a câștigat alegerile, chiar dacă sondajele de opinie îi clasează pe locul al doilea.

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electoral. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile între 19.30 și 21.00, nu sunt cuprinse alegerile din Diaspora și care au votat după ora 19.00. PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban.

Partidul Social Democrat câștigă alegerile parlamentare, potrivit sondajului exit-poll realizat de CURS-Avangarde, cu 30,5%, urmat de Partidul Național Liberal, cu 29%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Românii au arătat că e nevoie de o schimbare. Le mulțumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi. Le mulțumesc că au sancționat această batjocură la adresa României. E novoie de un guvern capabil, care are soluții. Le mulțumesc românilor că au mers la vot că și-au invins teama”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că în acest moment PSD are un avantaj.

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a declarat duminică, după închiderea urnelor, că alianţa a demonstrat că este o forţă politică matură, care poate rezista şi poate creşte în competiţiile cu vechile partide.

El a menţionat că Alianţa USR PLUS este pregătită să poarte negocieri în vederea guvernării, dar a exclus o colaborare cu PSD.

George Simion, unul dintre co-președinții partidului AUR, a spus că scorul din sondaje nu reflectă realitatea votului.

„Noi suntem aproape de 8%. Rugăm pe observatorii din secții să rămână până se numără ultimul vot, să primească o copie a procesului verbal cu rezultatele. Democrația este sfântă, votul este sfânt, vom face totul pentru libertatea românilor”, a spus el imediat după aflarea rezultatelor din exit-poll.

„Este o mare victorie pe care reuşim să o obţinem la un an de existenţă a Alianţei pentru Unirea Românilor. Se anunţă a fi un rezultat foarte bun, am luat peste cele 500.000 de voturi pe care ni le-am propus şi care ar trebui să ne asigure intrarea în Parlament, dacă tot procesul electoral se desfăşoară aşa cum trebuie. Felicitări sutelor de mii de susţinători. (…) Este o viitoare victorie care vă aparţine. Este o victorie a neamului românesc. (…) Nu o să vă dezamăgim, nu o să trădăm, nu o să intrăm, în niciuna din variante, în vreo coaliţie de guvernare, suntem oamenii faptelor. Suntem oamenii care am promis că nu vedem nicio diferenţă între partidele lui Klaus Iohannis şi partidele lui Marcel Ciolacu”, a declarat George Simion.

Potrivit acestuia, reprezentanţii AUR care vor intra în Parlament vor vota fiecare iniţiativă „în interesul neamului românesc”.

„Rog fiecare reprezentant din secţiile de votare să aibă grijă de fiecare vot. (…) Rog preşedinţii de secţii să nu admită nicio fraudă, pentru că sunt pasibili să ajungă în închisoare. (…) O să contestăm procesul electoral din diaspora. Ce s-a întâmplat acolo a fost o uriaşă bătaie de joc. Este o fraudă a sistemului condus de Klaus Iohannis împotriva votului cetăţenilor români de peste hotare”, a susţinut liderul AUR.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE