duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEAlbă ca zăpada nu mai e albă, iar piticii nu mai sunt...

Albă ca zăpada nu mai e albă, iar piticii nu mai sunt pitici. „Basmul trebuia modernizat”

În numele „corectitudinii politice”, Disney rescrie povestea „Albă ca Zăpada”, urmând a lansa în 2024 o reecranizare controversată a celebrei poveşti pentru copii.

Basmul popular în multe ţări europene, mai ales în versiunea culeasă de Fraţii Grimm în 1812, este rescris zilele acestea pentru un nou film ce va fi lansat în 2024, pe 22 martie. Controversa legată de cel mai recent film al companiei de producţie cinematografică Disney s-a născut odată cu publicarea zilele acestea a unor imagini de pe platourile de filmare. Albă ca zăpada nu mai e albă, ci e hispanică, iar piticii nu mai sunt pitici, ci adulţi. Dispare şi Făt-Frumos, întrucât prinţesa se poate salva şi singură. Protagonista filmului care urmează să fie lansat anul viitor, Rachel Zegler, a apărat modificările subliniind că basmul „trebuia modernizat”.

Disney a explicat că s-a consultat cu mai mulţi membri ai comunităţii de „pitici” şi a dorit „o abordare nouă a poveştii”. Pe de altă parte, scenariul a fost scris de Greta Gerwig, regizoarea filmelor „Barbie” şi „Little Women”, o maestră în modernizarea marilor clasici ai trecutului. Chiar dacă prinţul a fost modificat şi el, Albă ca Zăpada se salvează singură şi nu are nevoie de un bărbat pe cal pentru a-şi realiza visele.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE