ȘTIRIAjutorul Patriarhiei Române pe timp de pandemie a depășit 20 de milioane...

Ajutorul Patriarhiei Române pe timp de pandemie a depășit 20 de milioane de lei

Ajutorul oferit de Patriarhia Română pe perioada pandemiei a depășit 20 de milioane de lei, numărul total de beneficiari fiind de 180.667, a precizat într-un interviu acordat pentru Ziarul Lumina, preotul Ciprian Ion Ioniţă, consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală.

Pentru a veni în sprijinul românilor care au avut de suferit în această perioadă, Patriarhia a lansat platforma on-line ajutacubucurie.ro, iar la nivelul întregii ţări au funcţionat mai multe instrumente: linii telefonice dedicate, site-uri, pagini de Facebook prin care au fost preluate solicitările de la persoanele aflate în dificultate, a explicat părintele Ciprian Ioniță.

„Numărul total de beneficiari a fost de 180.667, dintre care 38.141 de persoane plasate în izolare; 3.945 de persoane în carantină; 78.841 de persoane vârstnice singure și 59.740 de cazuri noi. Ajutoarele acordate au constat în hrană caldă, pachete cu alimente, apă îmbuteliată, cumpărături de strictă necesitate, aparatură medicală, echipamente de protecție, substanțe de dezinfectare, dispozitive electronice pentru a fi folosite de școala on-line. În total, valoarea s-a ridicat la 20.896.872 de lei”, a precizat părintele Ciprian Ioniță.

Potrivit acestuia, în cuprinsul Patriarhiei Române s-au derulat ample activități de spirijinire atât a persoanelor afectate în contextul pandemiei, cât și a unităților medicale.

„La nivelul central, Patriarhia Română, în colaborare cu Federația „Filantropia”, a lansat platforma on-line „Ajută cu bucurie” și o linie specială Telverde. Platforma a avut trei componente. Prima a fost dedicată persoanelor izolate şi a primit un număr mare de solicitări din aproape toată țara. Majoritatea persoanelor au solicitat alimente, hrană caldă sau produse igienico-sanitare. Cea de-a doua componentă a fost dedicată voluntarilor. În perioada stării de urgență s-au înscris pe platformă 595 de persoane, majoritatea preoți, studenți, profesori care doreau să ajute persoanele aflate în dificultate. Cea de-a treia componentă a fost destinată celor care au dorit să ajute atât material, cât și financiar. Au fost 608 donatori, iar suma totală s-a ridicat la valoarea de 221.164 de lei.

Sectorul social-filantropic al Administrației Patriarhale a încheiat opt contracte de sponsorizări, prin care produsele alimentare au fost distribuite ritmic către persoane fizice, servicii sociale și unități medicale. Tot la nivel central, am avut o strânsă legătură cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. La nivelul eparhiilor, au funcționat mai multe instrumente: linii telefonice dedicate, site-uri, pagini de Facebook, prin care s-au preluat solicitările de la persoanele aflate în dificultate”, a explicat părintele Ciprian Ioniță.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...