ACTUALITATEAici am ajuns: primul partid ajuns la guvernare care propune măsuri pentru...

Aici am ajuns: primul partid ajuns la guvernare care propune măsuri pentru redresarea demografică a românilor este…UDMR!

Despre inconștiența politicienilor români s-a vorbit și s-a scris enorm. Cu toate acestea, parcă niciodată nu s-a manifestat mai clar decât în problema esențială a dispariției biologice a poporului român.

Confruntați cu o criză demografică uriașă și cu repetate avertismente ale specialiștilor Academiei Române, politicienii români au ales să nu facă absolut nimic. Mai rău, unele măsuri recente au rolul de a adânci această criză, așa cum R3media a scris cu altă ocazie.

Profesorul Vasile Ghețău, președintele Centrului pentru Cercetări Demografice din cadrul Academiei Române, a declarat că în acest ritm în 2050, țara noastră va ajunge la o populație de maxim 15-16 milioane de oameni.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Până acum, niciunul dintre partidele aflate la guvernare în ultimii ani, PSD, PNL, ALDE sau USRPLUS, nu a găsit de cuviință să introducă în programul de guvernare măsuri care să redreseze „iarna demografică” în care ne aflăm.

Singura inițiativă, de până acum, aparține partidului AUR, care a introdus un proiect de lege pentru susținerea familiilor cu mulți copii.  Dar AUR este în opoziție.

Partidele „clasice” românești au tăcut pe acest subiect, ajunse la putere. Spre rușinea lor, primele inițiative de creștere demografică introduse în programul de guvernare aparțin Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR)!

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Astfel, liderul UDMR Kelemen Hunor, a anunțat că în cadrul negocierilor pentru formarea guvernului cu PNL, a cerut introducerea unor măsuri de încurajare a natalității în România.

„În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare:

– aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;

– program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;

– program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;

– bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;

– extinderea programelor de tip after school;

– facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...