ACTUALITATEAgricultură. Banca de Gene de la Buzău, lansată oficial. Costel Vânătoru: Este...

Agricultură. Banca de Gene de la Buzău, lansată oficial. Costel Vânătoru: Este mult mai valoroasă decât Banca Națională, pentru că înseamnă viitorul nostru

Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzău a fost lansată, vineri, la Buzău, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunțând un proiect de 30 de milioane de euro, prin PNRR, pentru finanțarea sa.

Pentru început, până la aprobarea proiectului cu fonduri europene, Banca de Gene de la Buzău primește de la Guvern trei milioane de lei, după cum a anunțat ministrul de resort.

„Am prins în bugetul pe anul acesta finanțarea demarării acestui proiect al Băncii de gene de la Buzău, am alocat trei milioane de lei pentru început, astfel încât domnul cercetător Costel Vânătoru să poată să îşi formeze o echipă anul acesta de 12 cercetători cu care să fundamenteze strategia şi viziunea pe care o are privind dezvoltarea acestei bănci de gene”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Banca de Gene de la Buzău o să fie condusă de Costel Vânătoru, cercetăror și preot.

„Vorbim de un dezastru pe zona aceasta, după `90, și, sigur, ar trebui să stopăm acest dezastru, să punem la adăpost această resursă valoroasă a neamului nostru, pentru că Banca de gene contribuie activ la siguranța și securitatea alimentară a poporului român. Practic, aceste resurse genetice sunt expuse la factorii climatici extremi – cu toții știm de schimbările climatice – pe urmă, sigur, importurile de semințe, bolile, dăunătorii, substanțele chimice, și acestea sunt factori mutageni, deci practic, iată că resursele acestea genetice sunt în mare pericol.

Așa cum spuneam și domnului președinte Ludovic Orban, România importă semințe în fiecare an de valori foarte mari, de ordinul miliardelor de euro.

Aceste resurse să fie recunoscute ca proprietate a statului român. Vorbim de poate cea mai valoroasă proprietate a statului român. Deși vorbim de o Bancă de Gene, spun că este mult mai valoroasă decât Banca Națională, pentru că înseamnă viitorul nostru”, a adăugat Costel Vânătoru, directorul Băncii de Gene, potrivit B1TV.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Prezent la eveniment, președintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut că România importă importă semințe în valoare de peste 2 miliarde de euro.

Cercetătorul Costel Vânătoru anunța, recent, că din patrimoniul genetic românesc au dispărut 2.647 de soiuri vechi de legume, după cum a relatat R3Media la momentul respectiv.

Reamintim că, în decembrie 2019, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, l-a demis de la conducerea Băncii de Gene pe cercetătorul Costel Vânătoru, ceea ce a declanșat un val de revoltă și a dus la organizarea unui miting de susținere.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...