ACTUALITATEAfirmație în ziarul german Die Welt: Iohannis este un politician absent. Este...

Afirmație în ziarul german Die Welt: Iohannis este un politician absent. Este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție

Die Welt, unul dintre cele mai importante cotidiene din Germania, a publicat recent un interviu cu Alexander Nanau, regizorul filmului Colectiv.

Creatorul român de 41 de ani, crescut la Berlin, unde a făcut studii de cinema, susține că „la noi campania de vaccinare merge un pic mai bine ca în Germania”, dar că „prim-ministrul nostru (n.r. Florin Cîțu) a ezitat să impună un lockdown, că nu mai există nici un singur pat liber în secțiile de terapie intensivă și că Guvernul nu a creat un mecanism pentru a ajuta economia”.

Afirmațiile regizorului au apărut în Die Welt, unul dintre cele mai influente cotidiene germane de calitate, publicație fondată de Aliați, după război, la Hamburg. Autorul interviului,  Hanns-Georg Rodek, amintește că Nanau este regizorul „documentarului Colectiv, nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Jurnalistul Hanns-Georg Rodek l-a întrebat pe Nanau ce crede despre mișcările autocrate din Europa.

– Uniunea Europeană are mari dileme cum să găsească o atitudine corectă față de populiștii din Polonia și Ungaria. Ce atitudine ar trebui să aibă UE față de România?

Noi avem un președinte, care se numește Klaus Iohannis și care aparține minorității germane.

– Și care are un renume foarte bun în Germania.

Însă în România el este un politician absent. Toți știu că este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție. El este doar un apărător din vorbe al democrației. De fapt, numește adesea procurori corupți, care opresc cercetări importante în justiție. Când merg la masă cu ambasadori ai altor țări, aceștia îmi spun că știu toate aceste lucruri, precizează Libertatea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

4 COMENTARII

  1. nu aș face reclamă regizorului ăsta cu filmul despre Colectiv, știm că pe drama și cadavrele astea s-au ridicat useriștii, peneliștii și oengiștii la putere. Acest regizor profită de dramă să-și ia și el Oscarul cu teme politice. Dar la Colectiv știm bine că vinovăția a fost deviată in mod monstruos de la vinovații reali, organizatorii, la politic și apoi, in mod halucinant și satanic, pe Biserică – cea mai bună strategie de a găsi țap ispășitor in timp ce clubul era vinovat și administrația care a acurdat autorizatia de funcționare.

    Și fără autorizație , nebunii ăia de rockeri care au aprins petarde in spațiu inchis au fost de o incoștiență fundamentală și zic eu principalii vinovați.

    Cat despre Iohannis – poate dacă stă și nu face nimic e mai bine decât să facă ceva. Uite ultima lui făcătură a fost să impună numirea de consilieri de gen in instituții și in firme. Mai bine stă și nu face nimic decat așa ceva

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...