vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEAdriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș, spune că Parlamentul a adoptat tacit legea...

Adriana Stoicescu, președinta Tribunalului Timiș, spune că Parlamentul a adoptat tacit legea care permite SRI întoarcerea în dosare: Țara asta nu mai are nicio șansă

Judecătorul Adriana Stoicescu, Președintele Tribunalului Timiș, a scris că adoptarea tacită de către Parlament a unui proiect de lege care permite reintroducerea serviciilor de informații în dosare, este o sentință de „condamnare la moarte, lentă dar sigură”.

„Adoptarea tacită a legii care permite reîntoarcerea SRI în dosare dovedeşte încă o dată, de parcă mai era nevoie, că ţara asta nu are nicio şansă.
Când toţi slăviţii cârmaci, liderii măreţi, savanţii de renume internaţional care ne conduc sau se prefac că ne conduc, care fac opoziţie sau se prefac, când toţi decidenţii destinelor noastre vor fi condamnaţi în baza interceptărilor SRI, le voi aminti, de voi trăi, ziua asta.
O naţiune căreia nu îi pasă de nimic, asta am ajuns.
Vrem justiţie? Vrem sănătate? Vrem educaţie?
Da, dar pe hârtie.
Pe reţele de socializare.
În campanie electorală.
În rest, ne căţărăm voioşi pe cadavre, ca să arătăm cu degetul spre alţii.
Rânjim satisfăcuţi când vedem oameni târâţi, încătuşaţi, bucuroşi că nu suntem noi în locul lor.
Când, după ani şi ani, aflăm tangenţial că au fost nevinovaţi, întoarcem capul, închidem ochii şi mergem netulburaţi mai departe.
Dacă un judecător nu ar avea chef să îşi ţină şedinţa, cum ar fi?
Dacă ar spune că nu are chef să soluţioneze dosarele, cum ar fi?
Dacă soluţiile noastre le-am adopta tot tacit, prin neprezentare, cum ar fi?
Ţineţi minte Ziua.
Azi ne-au semnat sentinţa de condamnare la o moarte lentă, dar sigură.
Fără justiţie dreaptă, ca naţiune, nu mai existăm”, a scris ea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Judecătoarea se referă la adoptarea tacită de către Camera Deputaților a proiectului de lege PL-x nr. 460/2020 privind modificarea și completarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României.

Proiectul de lege adoptat tacit de Camera Deputaților a fost inițiat de ministrul Justiției Cătălin Predoiu , împreună cu deputații Cristina Trailă și Gabriel Andronache (toți trei membri PNL) după Decizia CCR 55/2020 (prin care s-a stabilit ca procurorii nu vor mai putea folosi ca mijloace de proba interceptările realizate in baza mandatelor de siguranță națională).

Adoptarea tacită intervine atunci când termenele legale pentru adoptarea legii au fost depășite. Legea poate fi respinsă la Senat.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE