ACTUALITATEAdrian Papahagi, despre refuzul lui Cătălin Teniță (USR/PLUS) de a vota banii...

Adrian Papahagi, despre refuzul lui Cătălin Teniță (USR/PLUS) de a vota banii pentru Prodromu: Îl aștept pe Teniță să echivaleze lacrimogen creșterile bugetelor SIE, STS, SPP, SRI cu ce vrea el. Să vedem, are lesa destul de lungă?

Profesorul Adrian Papahagi îi răspunde tăios deputatului USR/PLUS, Cătălin Teniță (foto), după ce acesta a explicat de ce formațiunea sa a votat împotriva alocării bugetare pentru Schitul Prodromu de la Muntele Athos.

Teniță a spus că explicația rezidă în faptul că sunt cereri pentru mărirea alocațiilor copiilor și nu există bani pentru acestea.

„In fiecare zi, mie si tuturor parlamentarilor, ne scriu părinți care cer alocații mai mari. Sau alte persoane care au îndreptățirea lor la o viată mai bună. Și zău ca nu știu ce sa le răspund”, a declarat Cătălin Teniță.

„Mi s-ar părea o lipsa de empatie să explic ca 200 de lei in plus pentru fiecare copil înseamnă de fapt un efort bugetar de 1.5 miliarde euro anual pentru cei circa 3 milioane de copii, adică spre 2% din veniturile bugetare și că banii aceștia realmente nu există la momentul acesta. Pe de altă parte ce se cerea prin acea lege cu schitul Prodromu era să se dea o sumă nu de 500 de euro pe an pentru un copil, ci de 50.000 de euro anual pentru fiecare călugăr de acolo”, declara Teniță.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Papahagi, însă, îl provoacă pe deputatul USR/PLUS să facă aceeași comparație cu bugetele mereu în creștere ale serviciilor de informații.

„Uite ce-i: îi voi crede pe ipocriții de la USR că le pasă de banul public atunci când îi voi auzi făcând la fel de mult tapaj pentru miliardele tocate de serviciile de informații ca pentru milionul cu care e sprijinit schitul Prodromu de la Athos.

Îl aștept pe Teniță să echivaleze lacrimogen creșterile bugetelor SIE, STS, SPP, SRI cu ce vrea el, pe gustul publicului empatic: alocații pentru copii, adăposturi pentru câini, spitale pentru arși, sau finanțări pentru ONG-uri. Să vedem, are lesa destul de lungă?” , s-a întrebat profesorul universitar.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În ceea ce privește serviciile, proiectul de buget prevede: pentru Serviciul de Informații Externe credite bugetare de 394,933 milioane lei (minus 0,23%) și de angajament de 432,933 milioane lei (plus 9,37%), pentru Serviciul de Protecție și Pază 401,646 milioane lei (plus 50,71%), respectiv 511,779 milioane lei (plus 84,92%), pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale credite bugetare de 622,198 milioane lei (minus 9,8%) și de angajament de 868,3 milioane lei (plus 24,54%), iar pentru Serviciul Român de Informații 2,708 miliarde lei (minus 0,46%), respectiv de 3,133 miliarde lei (plus 14,36%).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...