duminică, decembrie 1, 2024
ACTUALITATEAdrian Chesnoiu, despre noul ministru al Agriculturii: Viitorul agriculturii este în continuare...

Adrian Chesnoiu, despre noul ministru al Agriculturii: Viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune! Petre Daea, un specialist cu o vastă experiență în administrarea politicilor agricole

Adrian Chesnoiu, a făcut o postare pe Facebook în care vorbește despre Petre Daea, cel numit în funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, după propunerea făcută de premierul Nicolae Ciucă.

Fostul ministru spune că viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune și mărturisește că o parte din dragostea sa față de agricultură se datorează noului ministru.

„Viitorul agriculturii este în continuare pe mâini bune!

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ministerul Agriculturii va fi condus începând de azi de Petre Daea, un specialist cu o vastă experiență în administrarea politicilor agricole.

Am crescut profesional și sub conducerea sa ministerială, iar o parte din dragostea mea pentru agricultură și pentru fermieri i-o datorez și dumnealui!

Am convingerea că vor fi continuate proiectele de susținere a fermierilor, a industriei alimentare și a tuturor sectoarelor de activitate care pot și vor asigura securitatea alimentară a românilor.

Nu vom traversa o perioadă ușoară, vin schimbări de abordare a agriculturii la nivel european la care trebuie implementate cele mai potrivite răspunsuri și soluții, adaptate, așa cum am susținut mereu, la specificul fiecărui stat membru!

Trebuie să profităm de orice provocare pentru a o transforma într-o oportunitate, și nu am nici o îndoială că așa va fi!

Dialogul constant cu fermierii și asociațiile profesionale din agricultură, industrie alimentară, pescuit sau acvacultură, cu presa de profil și toți factorii implicați în domeniu, sunt elemente cheie în identificarea celor mai potrivite răspunsuri la provocările viitorului!

Rămân consecvent în sprijinirea agriculturii, a fermierilor români și a antreprenorilor din industria alimentară, nutrind speranța că, indiferent de orice piedici ivite, împreună putem să ne atingem obiectivele care vor conduce la independența alimentară a României!

Îi doresc mult succes în activitate domnului ministru Petre Daea, colegilor de la minister și vă asigur pe toți că rămân alături sufletește de întreaga echipă a agriculturii românești!
Doamne ajută!”, scrie Adrian Chesnoiu.

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii. După ce premierul Nicolae Ciucă a trimis președintelui propunerea și Klaus Iohannis și-a dat acordul, în cursul zilei de vineri urmează ca domnul Petre Daea să depună jurământul și să se instaureze în noua funcție.

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcția de ministru al Agriculturii și s-a autosuspendat din Partidul Social Democrat (PSD), în urma unor acuzații făcute de Direcția Națională Anticorupție referitoare la un „abuz în serviciu”. DNA a cerut ridicarea imunității acestuia.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale. De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!
Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!

Doamne ajută!”, a scris Adrian Chesnoiu, într-o postare pe facebook.

După demisie, acesta a scris o postare pe facebook în care oferă detalii despre demisia sa și despre valorile în care crede. Acesta a spus că își iubește „cu tot sufletul” țara și că va rămâne alături de fermierii români.

George Simion, președintele partidului AUR, a dat de înțeles că dosarul DNA împotriva ministrului agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost deschis „la comandă”. În opinia lui Simion, Chesnoiu a deranjat interese străine și trebuia înlăturat.

„Cred că și ministrul Agriculturii a avut o problemă cu casca. Nu se conforma la tot ce primea din cască și a fost executat.

Justiția Română funcționează într-un mod ciudat. Domnul Chesnoiu mai avea foarte mult lucruri de făcut pentru agricultura românească, dar se vedea o simțire românească și unele planuri naționale în agricultura românească. Sunt convins că nu ăsta e motivul adevărat pentru care a acționat DNA într-un dosar banal”, a mai precizat președintele AUR.

Totodată, dosarul lui Adrian Chesnoiu la DNA a apărut la două săptămâni după ce fostul ministru a fost vizitat de delegații franceze și americane. Acesta a cerut Uniunii Europene să respecte specificul și tradițiile României în zona agricolă.

Adrian Chesnoiu a pledat întotdeauna pentru dezvoltarea pieței agro-alimentare autohtone, spunând, de pildă, că își dorește ca niciun produs românesc să nu rămână pe raft sau să fei aruncat la gunoi.

„Eu chiar îmi doresc și sper să avem mandatul până în 2024. (…) astfel încât să ne asigurăm că nicio roșie românească nu va mai rămâne nerecoltată și neutilizată în acest proces de hrănire a populației, varza și castraveții nu vor mai fi aruncați la marginea drumului, iar producția românească de legume și produse autohtone să meargă acolo unde trebuie, pe masa românilor la niște prețuri pe care ei să și le poată permite”, a spus ministrul.

Totodată, acesta a transmis Uniunii Europene că obligativitatea de a lăsa 4% din terenul agricol necultivat este nejustificată și a cerut să fie eliminată: „Să lași 4% din suprafața agricolă a unei țări cum este România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar însemna aproape 300.000 de hectare necultivate. Nu cred că își permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafață neproductivă, mai ales a unei țări cum este România, cu un sol atât de fertil”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE