ACTUALITATEAcuzații grave: Secretarul de stat Victor Opaschi încearcă să bage pe gât...

Acuzații grave: Secretarul de stat Victor Opaschi încearcă să bage pe gât cultelor demersul ca acestea să susțină guvernul în campania de vaccinare

Secretariatul de Stat pentru Culte anunța pe 14 decembrie o întâlnire între reprezentanții cultelor și cei au autorităților de stat, în privința strategiei vaccinării, ale cărei rezultate erau anunțate prin intermediul unui comunicat de presă, după cum R3Media a relatat deja.

Așa cum R3Media a remarcat în articolul respectiv, comunicatul nu a precizat cu ce reprezentanți ai cultelor s-a discutat, deși numele reprezentanților statului a fost clar precizat.

Plecând pe acest fir, R3Media a aflat că întâlnirea respectivă a fost un demers exclusiv al Secretariatului de Stat pentru Culte, Victor Opaschi. Contactat de R3Media, un binecunoscut lider religios din România a explicat că nu știe cine a participat din partea cultelor și cu ce mandat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta l-a acuzat pe Victor Opaschi că încearcă subordonarea cultelor și dorește să „le bage pe gât susținerea demersurilor statului privind vaccinarea”.

„În data de 14 decembrie Victor Opaschi a convocat o întâlnire intre reprezentanți ai autorităților publice și reprezentanți ai cultelor. Nu e clar cine a participat din partea cultelor și cu ce mandat. Nu e clar cine a solicitat întâlnirea. Nu e clar despre ce anume a fost întâlnirea, din moment ce nu există încă aprobarea Agenției Europene a Medicamentului pentru vreun vaccin anti-Covid. Cert este că Opaschi a început să se comporte ca noul ober-procuror al Sfântului Sinod băgând pe gât cultelor demersul ca acestea să susțină guvernul în campania de vaccinare. Ca membru al Partidului Comunist începând cu 1968 și ca angajat al Departamentului Cultelor în anii 1980 cand instituția avea ca principala atribuție supravegherea și controlul cultelor, Opaschi are nostalgii comuniste și se erijează în șeful cultelor. Reamintim faptul că în baza principiului libertății religioase, cultele din România sunt autonome față de stat, iar statul nu le poate impune chestiuni atât de sensibile cum este susținere campaniei de vaccinare”, ne-a declarat acesta, în exclusivitate, sub protecția anonimatului.

Reamintim că în luna noiembrie, Secretariul de Stat pentru Culte a organizat o altă întâlnire și a anunțat cu de la sine putere că reprezentanții cultelor ar fi afirmat că nu s-a încălcat libertatea religioasă în pandemie. Comunicatul Secretariatului condus de Victor Opaschi venea tocmai când ÎPS Teodosie acuza vehement interdicția pelerinilor de a participa la pelerinajul de Sf. Andrei.

Victor Opaschi este, din 2013, titularul Secretariatului de Stat pentru Culte. Anterior, Victor Opaschi a fost consilier de stat pentru cultură și culte în ambele mandate de președinte al României ale lui Ion Iliescu și consilier personal al acestuia, în perioada în care a fost președinte al PDSR.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate