joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEActorul Jonathan Jackson, despre Ortodoxie, la Trinitas TV: Mie mi se pare...

Actorul Jonathan Jackson, despre Ortodoxie, la Trinitas TV: Mie mi se pare că am fost ortodox dintotdeauna, doar că nu știam

Actorul Jonathan Jackson a povestit, într-un interviu acordat TrinitasTv, despre convertirea sa la Ortodoxie și modul în care trăiește credința.

Rugat să descriere Ortodoxia în maximum trei cuvinte, actorul a ales metafora „întoarcere acasă”, adăugând: „într-un loc pe care l-am știut dintotdeauna. Nu o privesc ca pe o convertire. Mie mi se pare că am fost ortodox dintotdeauna, doar că nu știam”, scrie Basilica.ro.

Potrivit sursei citate, actorul povestește despre călătoria lui spre Ortodoxie, care a început în România, în 2007, când venise la filmări și a văzut pe fereastra hotelului mulți oameni cu lumânări aprinse, în miez de noapte.

„A fost uimitor. Noi nu știam ce făceau, dar cineva de acolo a venit și ne-a spus: «Hristos a-nviat!»”

„Ni s-a părut atât de frumos [să aflăm] că, timp de 40 de zile, oamenii se salută astfel. Cred că atunci ni s-au sădit în suflete semințele credinței. E ciudat să privesc acum în urmă, fiindcă atunci nu aveam nicio idee despre Ortodoxie, deși mă aflam, practic, în mijlocul ei!”, spune el.

În următorii ani, el și soția lui au avut multe lecturi și căutări spirituale. „Am făcut această călătorie împreună cu Elisa”, adaugă Jonathan Jackson. „Vorbeam ore întregi noaptea. Cred că prima dată i-am vorbit despre Ortodoxie când am început să citesc despre Marea Schismă. I-am spus: «Știu că sună nebunesc, dar cred că Biserica Ortodoxă este Biserica adevărată, este credința originară!»”

La prima Sfântă Liturghie la care a asistat, cu ajutorul rugăciunii, a trecut de la dorința de a fugi afară, la impresia că se simte ca-n rai – totul în numai 45 de minute.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE