miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEActorul american Jonathan Jackson crede că părinții Gheorghe Calciu și Arsenie Boca...

Actorul american Jonathan Jackson crede că părinții Gheorghe Calciu și Arsenie Boca vor fi canonizați de Biserica Ortodoxă Română

Actorul american Jonathan Jackson, cunoscut convertit la ortodoxie, a declarat că are convingerea „alături de numeroși alți oameni” că părinții Gheorghe Calciu și Arsenie Boca vor fi canonizați de Biserica Ortodoxă Română.

El a făcut aceste declarații într-un interviu acordat agenției Basilica a Patriarhiei Române. Jackson a mai precizat că este membru al unei parohii românești din America, de aproximativ un an.

„Ce întrebare minunată (despre sfinții români – n.R3media), având în vedere că facem parte dintr-o parohie românească de aproximativ un an, ceea ce reprezintă o experiență incredibilă pentru mine și parohia mea. Abia acum aflu despre unii sfinți români.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În mod interesant, acum îmi vin în minte doi care nu au fost canonizați încă. Totuși eu și numeroși alți oameni credem că vor fi: Părintele Gheorghe Calciu și Părintele Arsenie Boca.

Despre părintele Gheorghe Calciu am aflat în urmă cu câțiva ani și am fost copleșit de povestea vieții sale. Am urmărit și documentarul despre viața lui și am întâlnit câțiva oameni care l-au cunoscut. Este un mărturisitor și sfânt al vremurilor noastre.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De curând am aflat câte ceva și despre Părintele Arsenie Boca și am fost profund impresionat de ceea ce am simțit odată cu întâlnirea pe care am avut-o cu povestea vieții sale. După ce i-am citit viața am fost la liturghie și am simțit ceva foarte profund. Simțeam foarte mult har, astfel că sunt nerăbdător să aflu cât mai multe despre el și alți sfinți români.

Un prieten minunat al nostru ne-a dat de curând o listă cu sfinți români despre care merită să ne informăm, lucru pe care abia aștept să îl fac”, a declarat Jackson agenției Basilica.

În ceea ce privește corectitudinea politică din zilele noastre, Jonathan Jackson crede că „a scăpat de sub control și înăbușă libertatea de expresie”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În general, cred că corectitudinea politică a scăpat de sub control și înăbușă libertatea de expresie și libertatea multor oameni de a se conecta între ei, iar aceasta este o mare problemă.

Repet, însă, soluția problemei nu este să adoptăm un duh militant și legalist. Creștinii ortodocși nu trebuie să adopte mentalitatea fariseică de a combate dificultățile lumii.

Tot ce trebuie să facem este să rămânem conectați la Sfânta Tradiție, la viețile sfinților și la viziunea Sfinților Părinți ai Bisericii: aceea că Biserica este Spitalul al bolnavilor și că pe calea mântuirii primim Terapie Divină. Să-l lăsăm să arunce cu piatra spre lume pe acela dintre noi care este fără de păcat, știți?…”, a continuat americanul.

Interviul integral poate fi citit aici.

Reamintim că Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis să canonizeze sfinți din temnițele comuniste în 2025.

Părintele Gheorghe Calciu și părintele Arsenie Boca nu sunt pe această listă, dar au fost propuși spre canonizare, datorită evlaviei populare de care se bucură. Deocamdată nu a fost anunțată nicio decizie oficială.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Sa speram ca nu va fi pus semnul egal intre Arsenie Boca si Parintele Calciu …
    Nu stie ce spune Jonathan…
    Vorbeste din parere (a altora)!
    Vezi la Sf. Ignatie Brianceaninov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate