ȘTIRIActivistul Mircea Toma, propus de USR/PLUS ca membru al CNA. Cine este...

Activistul Mircea Toma, propus de USR/PLUS ca membru al CNA. Cine este Mircea Toma, omul care a comparat Biserica Ortodoxă cu ISIS

USR/PLUS a anunțat vineri că îl propune pe Mircea Toma, președintele ActiveWatch, pentru poziția de membru al Consiliului Național al Audiovizualului. Activistul este suplinit de Dan Radu, vicepreședinte al Asociației „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” ca supleant, informează un comunicat de presă.

„USR PLUS și-a asumat ca obiectiv în cadrul coaliției de guvernare reforma Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care trebuie să înceapă cu transparentizarea numirii membrilor, digitalizarea și transpunerea directivei UE privind serviciile audiovizuale. USRPLUS va propune întotdeauna profesioniști în funcții publice.

Prin urmare, îl susține pentru poziția de membru în cadrul CNA pe Mircea Toma, secondat de Dan Radu ca supleant. Ambele nominalizări au avut la baza profesionalismul și integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, a transmis vineri, 5 martie, USR PLUS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nominalizările lui Mircea Toma și Dan Radu sunt încă un pas decent și firesc pe care îl facem în această direcție de a aduce societatea în politică. Ambii sunt oameni profesioniști, care sunt convins că vor reprezenta cu cinste în CNA valorile în care USR PLUS crede, ducând această instituție acolo unde trebuie și unde avem mare nevoie de ea”, a afirmat Dan Barna, copreședinte USR PLUS și viceprim-ministru.

„Contăm pe anvergura morală și profesională și pe independența lui Micea Toma pentru a readuce credibilitatea în această instituție de reglementare, care va trebui reformată și adaptată la noile realități ale audiovizualului din România și Europa. Iar Dan Radu va aduce, alături de Mircea Toma, viziunea și experiența sa reformatoare pentru un audiovizual modern”, a declarat, la rândul său, copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, lider al Grupului Renew Europe în Parlamentul European.

Absolvent al Facultății de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Mircea Toma a lucrat înainte de 1989, timp de 12 ani la Centrul de Medicină Aeronautică ce ținea Ministerul Apărării Naționale.

Mircea Toma este un binecunoscut susținător al stângii radicale, fiind printre primii promotori ai ideologiei LGBT în România. Deși în calitate de președinte al ONG-ului ActiveWatch susține că militează pentru comunicarea liberă în interes public, Toma și organizația sa nu au intervenit decât în anumite cazuri, iar altele le-a ignorat.

Spre exemplu, ziaristul Mălin Bot l-a acuzat că mimează activismul după ce Toma și a sa organizație nu a intervenit în apărarea unor jurnaliști agresați.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Aproape două zile agresarea celor trei reporteri nu a existat pentru Mircea Toma și șmecherii care mimează activismul la ActiveWatch. Asta deși existau imagini cu incidentele și lucrurile au fost cât se poate de clare din prima secundă în care televiziunile de știri au început să prezinte aceste agresiuni. Abia după ce Mircea Toma a fost somat public, în grupurile speciale ale ziariștilor, să își exercite rolul pentru care ActiveWatch a încasat finanțări consistente, a apărut o luare de poziție.

Organizația nu a considerat nici „incalificabile”, nici „inacceptabile” agresiunile la care au fost supuși cei trei reporteri, nu s-a solidarizat cu nimeni și nu a suflat o vorbă despre infracțiunile comise cu prilejul protestului ilegal. Vorbim despre o organizație care, atenție, a a tocat 74.702 euro și 8.400 de dolari pentru un singur „proiect” destinat libertății de exprimare, în perioada 2009 – 2014”, scria Bot în 2014.

Tot așa, deși organizația sa susține că apără drepturile omului, ActiveWatch a fost condamnată, definitiv și irevocabil, pentru încălcarea drepturilor ziaristului Dan Tănasă. Instanța a decis în 2016 că ActiveWatch trebuie să-i plătească și daune morale lui Dan Tănasă.

În 2018, Mircea Toma a fost printre cei mai vehemenți opozanți ai Referendumului pentru Familie, organizându-se alături de alte persoane și organizații de extremă stângă pentru combaterea primului demers cetățenesc de modificare a Constituției din istoria României.

Anul trecut, Mircea Toma a comparat Biserica Ortodoxă Română cu organizația teroristă Stat Islamic (ISIS) pentru că a refuzat renunțarea la împărtășirea cu o singură linguriță. Reamintim că ISIS a ucis, conform organizațiilor internaționale, sute de prizonieri de război și peste 1.000 de civili, doar până în 2014.

Pe lângă creștini și alte victime, ISIS a fost recunoscută ca fiind vinovată de genocid asupra Yazidiților, un grup etnic și religios din nordul Irakului.cna

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Și vom vedea filme cu h…. care se ard la g… și și-o s…, hă, hă, hă!!!
    USR – Uniunea Sodomizați România.
    Useriștii sunt cei mai josnici și perverși slugoi ai occidentului depravat, la ordinul maeștrilor sforari ai Noii Ordini Mondiale.

    Admin: Nu mai folosiți cuvinte injurioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate