EDUCAȚIEActivistul Cristian Pirvulescu, supărat că în vreme de criză, românii apelează la...

Activistul Cristian Pirvulescu, supărat că în vreme de criză, românii apelează la preoții ortodocși: Educația religioasă prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională

Profesorul Cristian Pîrvulescu, fostul președinte al Asociației Pro Democrația, este supărat că românii preferă să se ducă la preoți, nu la psihoterapeuți.

El consideră că „educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține se siguranță națională”.

Educația nu este neutră, iar educația religioasă își dovedește limitele și prezintă riscuri serioase pentru siguranța națională, pentru că sănătatea ține se siguranță națională”, susține analistul, într-un interviu pentru PS News.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Educația în România nu este în secolul XX, este în secolul XIX. Este o nevoie stringentă de adaptare la educație, dar cu profesori care sunt frustrați e foarte greu să faci lucrul ăsta. Cel la care mă gândesc în acest moment este profesor de matematică și face parte din AUR. Ringo Dămureanu este profesor! Vă dați seama?! E plin partidul ăla de profesori naționaliști și furioși. Situația nu este deloc favorabilă.

Șanse pentru cei tineri sunt, dar problema este a maturilor care cred că știu ceva și care au ieșit atât de influențați din comunism. Ideile astea se fac pe baza unor frustrări acumulate, și ar fi fost un loc bun ca psihoterapia să înflorească în România, dar oamenii nu se duc la psihoterapeut, preferă să se ducă la preoți, și nu la cei mai deschiși, ci la cei mai retrograzi”, a conchis Pîrvulescu.

De menționat este că profesorul Pîrvulescu s-a făcut remarcat prin participarea sa la toate campaniile împotriva manifestării credinței în spațiul public, de la prezența icoanelor în locuri publice la educația religioasă din școli.

Precizare: În limbajul progresist „retrograd” desemnează pe cei care își păstrează modul de viață tradițional și nu acceptă ideologia liberală. Cei care adoptă aceste ideologii, precum cea a homosexualității sau cea gender, sunt considerați „deschiși”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...