ACTUALITATEActiviștii se ocupă de robii istorice, de mult abolite, și nu de...

Activiștii se ocupă de robii istorice, de mult abolite, și nu de sclavia modernă, în care capii unei mafii îi exploatează pe cei de aceeași etnie cu ei, obligându-i să fure și să se prostitueze

În ultima vreme, a fost reîncălzită ciorba acuzațiilor aduse Bisericii pentru robia romilor de-acum 170 de ani.

În acest context, profesorul Adrian Papahagi se întreabă cui folosește eterna readucere în discuție a unui subiect depășit. El spune că activiștii se folosesc de problema rezolvată acum peste un secol pentru a evita adevăratele necazuri cu care se confruntă etnia romă.

„În loc să se preocupe de regretabile robii istorice, de mult abolite, activiștii ar putea să se ocupe de sclavia modernă, în care capii unei mafii îi exploatează pe cei din aceeași etnie cu ei, obligându-i să fure, să cerșească și să se prostitueze.
Sigur, un astfel de activism e pe cât de relevant, pe atât de riscant, în timp ce culpabilizarea prezentului pentru trecut e facilă și lucrativă”, a explicat Adrian Papahagi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. Evident lucrativă. Capii blm ș-iau umplut buzunarele și dacă tot e trendy dincolo, să ne procopsim și noi cu prostiile lor lătrate loco de paraziți care au sesizat pleașca. Încă o specie de păduchi în capul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...