ACTUALITATEActiviștii se ocupă de robii istorice, de mult abolite, și nu de...

Activiștii se ocupă de robii istorice, de mult abolite, și nu de sclavia modernă, în care capii unei mafii îi exploatează pe cei de aceeași etnie cu ei, obligându-i să fure și să se prostitueze

În ultima vreme, a fost reîncălzită ciorba acuzațiilor aduse Bisericii pentru robia romilor de-acum 170 de ani.

În acest context, profesorul Adrian Papahagi se întreabă cui folosește eterna readucere în discuție a unui subiect depășit. El spune că activiștii se folosesc de problema rezolvată acum peste un secol pentru a evita adevăratele necazuri cu care se confruntă etnia romă.

„În loc să se preocupe de regretabile robii istorice, de mult abolite, activiștii ar putea să se ocupe de sclavia modernă, în care capii unei mafii îi exploatează pe cei din aceeași etnie cu ei, obligându-i să fure, să cerșească și să se prostitueze.
Sigur, un astfel de activism e pe cât de relevant, pe atât de riscant, în timp ce culpabilizarea prezentului pentru trecut e facilă și lucrativă”, a explicat Adrian Papahagi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Evident lucrativă. Capii blm ș-iau umplut buzunarele și dacă tot e trendy dincolo, să ne procopsim și noi cu prostiile lor lătrate loco de paraziți care au sesizat pleașca. Încă o specie de păduchi în capul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...