luni, iunie 24, 2024
ACTUALITATEActiviștii pro-avort cer demiterea purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, după ce...

Activiștii pro-avort cer demiterea purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, după ce Oana Grigore a spus că MS încurajează natalitatea

Centrul Filia, o organizație de extremă-stângă, a trimis marți către Ministerul Sănătății o scrisoare deschisă prin care cere demiterea purtătorului de cuvânt a Ministerului, Oana Grigore (foto), informează un comunicat de presă.

Conform acestei scrisori deschise, Oana Grigore ar fi „vinovată” că a declarat pentru publicația pressone că „Ministerul Sănătății încurajează natalitatea” și că „obligația medicului nu există în cazurile de avort la cerere”.

Declarațiile Oanei Grigore au fost făcute în contextul în care o femeie din Băicoi a murit în timp avortului făcut într-un cabinet medical particular, pruncul ucis având 12 săptămâni.

„Ministerul Sănătății încurajează ducerea sarcinii până la capăt, nu încurajează avorturile. Doar în situația în care pune viața mamei sau a fătului în pericol, evident. O situație medicală. Dar noi nu încurajăm întreruperile de sarcină la cerere (…) Noi nu încurajăm aceste întreruperi de sarcină. Nu se consideră responsabilitatea ministerului un act care este o voință personală. Noi ne ocupăm de persoane care sunt bolnave. Noi încurajăm natalitatea. Încurajăm alăptarea copiilor la sân. Sunt politici ale Ministerului Sănătății. Avortul la cerere este la latitudinea medicului dacă acceptă sau nu acceptă o asemenea practică. Nu este o obligație (…) Obligația medicului nu există în cazurile de avort la cerere. Obligația medicului este de a salva viața fătului sau a mamei în momentul în care o sarcină nu poate fi dusă la capăt. Iar Ministerul, v-am mai spus, vă mai repet încă odată, că poate așa înțelegeți ceea ce vorbesc eu, limba română, Ministerul încurajează natalitatea”, a spus Oana Grigore.

Centrul Filia consideră aceste declarații drept „inacceptabile” care „subminează importanța dreptului femeilor din România de a face alegeri asupra propriului corp”.

Evident, Centrul Filia nu menționează și celălalt corp implicat, al pruncului ucis. Ministrul Nelu Tătaru nu a comentat, până la această oră, acest subiect.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE