marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEActivistă din SUA: Matematica este rasistă. Potrivit acesteia, doi plus doi nu...

Activistă din SUA: Matematica este rasistă. Potrivit acesteia, doi plus doi nu trebuie neapărat să facă patru

O activistă din SUA susține că se poate demonstra că matematica este rasistă. Aceasta este de părere că doi plus doi nu trebuie să facă neapărat patru, ci ar putea să facă chiar și cinci, informează BZI.ro.

În SUA, în ultima perioadă, au existat nenumărate discuții de acest fel. Acolo se vorbește tot mai des despre faptul că este dreptul fiecărui om să creadă ceea ce își dorește despre absolut orice.

Există un dialog între un jurnalist american și această activistă, dialog pe care matematicienii îl consideră ca fiind stupefiant.

Jurnalist: Deci, rapid, nu înţeleg raţiunea. Deci, dacă spunem că doi plus doi este egal cu patru înseamnă că suntem rasiști? Că e rasist? Asta sună rasist și facem o caracterizare greșită? Poţi să ne lămurești?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Activistă: Nu, acest lucru nu este o caracterizare greșită. Matematica este pur şi simplu rasistă sub această ideologie pentru că spune că nu există altceva decât realitatea obiectivă. Deci, patru ar putea să nu fie numărul corect atunci când adunăm doi cu doi. Doi plus doi ar putea să fie cinci.”, a spus aceasta potrivit sursei citate.

Canadienii au și ei ideile lor. Există organizații care susțin că matematica este rasistă și că ea reprezintă ”supremația albă”. O astfel de organizație este Asociația Coordonatorilor de Matematici din Ontario (OMCA), care susține că ecuația reprezintă supremația albă.

Potrivit unui webinar creat de președintele OMCA, Jason To, susținătorii neutralității politice a matematicii care folosesc formularea „2 + 2 = 4” sunt implicați într-un act de „Supremația albă acoperită”.

Prezentarea lui To, lansată în septembrie anul trecut, prezintă o piramidă cu „Supremația albă în educația matematică”. Vârful piramidei prezintă exemple de „supremație deschisă a albului” – infracțiuni în clasă pe care orice persoană rezonabilă le-ar considera rasiste – în timp ce bază include exemple mai nebuloase de ceea ce To numește „supremația albă sub acoperire”. Formele ascunse de supremație albă care se presupune că afectează educația matematică includ „curriculum eurocentric de matematică”, „testare standardizată” și îndemnuri precum „Țineți-vă doar de matematică”, „Nu văd culoare în cursul meu de matematică” și „Desigur. matematica este neutră pentru că 2+2=4.”, potrivit nationalreview.com.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE