miercuri, iulie 17, 2024
ȘTIRIAcțiunile Netflix, prăbușite cu 36%, continuă să scadă. Warner Bros anunță închiderea...

Acțiunile Netflix, prăbușite cu 36%, continuă să scadă. Warner Bros anunță închiderea platformei de streaming CNN+. Mihail Neamțu: Oamenii vor artă, nu propagandă

Acțiunile companiei de video streaming „Netflix” scădeau cu 36% miercuri, la 18:00, ora României, adică la o oră și jumătate de la începutul ședinței de tranzacționare de pe Wall Street, conform Mediafax. Totodată, Warner Bros. Discovery va închide serviciul de streaming „CNN+” pe 30 aprilie, după doar câteva săptămâni de la lansarea acestuia, relatează CNBC, citat de G4Media.

În cazul platformei „Netflix”, valoarea de piață a scăzut astfel cu circa 50 de miliarde de dolari, conform Yahoo Finance. De la începutul anului, declinul suferit de acțiuni atinge 62,6%.

În timpul pandemiei, Netflix a fost un mare câștigător al pieței, întrucât foarte mulți oameni s-au abonat la platformă, petrecând timpul în casă și privind filme și seriale. Totuși, odată cu relaxarea regulilor anti-Covid, gigantul american a înregistrat creșteri modeste ale numărului de abonați și a oferit estimări sub prognozele analiștilor, fapt ce s-a reflectat și în evoluția pe bursă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Compania a anunțat ieri prima pierdere de abonați din ultimul deceniu. În intervalul ianuarie-martie 2022, Netflix a pierdut circa 200.000 de abonați pe fondul inflației, războiului din Ucraina și concurenței tot mai acerbe din piața serviciilor de streaming, spune compania. Printre cei mai mari rivali ai Netflix se numără HBO Max, Disney+, Paramount și Apple TV+.

Unii analiști speculează că ar putea fi vorba și despre o părăsire a platformei din motive ideologice, întrucât Netflix a investit în ultimii ani resurse masive pentru implementarea ideologiilor LGBT, BLM și, în genere, a corectitudinii politice în filmele și serialele produse de ei.

Totodată, societatea ia în considerare lansarea unei versiuni mai ieftine a serviciului care să includă publicitate, după ce, de-a lungul anilor, Netflix a oferit filme și seriale fără reclame. Compania estimează că aproximativ 100 de milioane de gospodării la nivel global își împart parolele conturilor de Netflix. În consecință, compania a sugerat că ar putea mări prețul conturilor împărțite cu alți oameni, experimentând în acest sens în țări precum Chile, Costa Rica și Peru. Numărul de abonați Netflix ajunge la 222 de milioane la nivel global.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Scriitorul și teologul Mihail Neamțu a făcut o postare pe Facebook despre aceste vești, legându-le de problema ideologică.

„Mai vine și soarele pe strada noastră. Acțiunile Netflix se prăbușesc. Motivul? Indignarea clienților sătui de mesajele woke. Oamenii vor artă, cultură sau divertisment, nu propagandă. Netflix a pierdut miliarde pentru că a promovat hipersexualizarea vieții copiilor plus imbecilizarea sistematică a adulților.

Încă ceva: serviciile de streaming ale CNN s-au închis. Motivul? Prăbușirea audiențelor. În timp ce Joe Rogan crește în faimă și popularitate, Spotify a renunțat la podcastul Obama.

Elon Musk a obținut finanțarea pentru cumpărarea companiei Twitter. În Florida, Disney s-a trezit nu doar boicotată de conservatori (cei care țin la familie, copii și normalitate), ci și scutită de anumite facilități fiscale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În sfârșit, tot în Statele Unite, un judecător a declarat ilegală obligativitatea purtării măștilor. Putem zâmbi, așadar. Sărbători fericite!”, scrie Neamțu.

În ceea ce privește serviciul de streaming CNN+, WarnerMedia a lansat serviciul de știri „independent” cu mai puțin de o lună în urmă, pe 29 martie. Noul șef al CNN, Chris Licht, a lucrat în culise cu alți directori ai Warner Bros. Discovery, timp de mai multe săptămâni, pentru a analiza o strategie de streaming pentru CNN.

Conducerea Warner Bros. Discovery dorește să folosească programele CNN pentru a consolida un pachet de streaming mai mare, care va combina cele mai bune programe din WarnerMedia și Discovery, după cum a relatat anterior CNBC.

CNN+ a avut mai puțin de 10.000 de telespectatori activi zilnic la aproximativ două săptămâni de la lansare, a relatat CNBC săptămâna trecută.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Netflix a ajuns trompeta great reset! De fapt era prevazut de la inceput sa fie asa doar ca acum si-au dat arama pe fata. Niste gunoaie marxisto progresisto lgbitisto blmiste….mai pe scurt zis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE