News Academician Dr. Adrian Restian, pledoarie împotriva fricii: Stresul psihic reduce imunitatea. Pandemia...

Academician Dr. Adrian Restian, pledoarie împotriva fricii: Stresul psihic reduce imunitatea. Pandemia e chiar pe trecute, ea nu poate să treacă brusc

Academician Prof. Dr. Adrian Restian, Președintele Academiei de Științe Medicale, le recomandă oamenilor să nu mai fie stresați din cauza coronavirusului, deoarece frica poate mări riscul de îmbolnăvire.

Invitat în studioul Medika TV, Dr. Adrian Restian a spus că „frica influențează imunologia noastră”.

„Stresul psihic reduce imunitatea. Frica, panica influențează imunologia noastră. Pe lângă mască, noi avem și o mască naturală. În gură, în nas, sunt celulele care secretă diverse substanțe. S-a constatat că stresul produce scăderea imunoglobulinelor A din salivă. Ceea ce nu e bine”, a declarat el.

În ceea ce privește începutul școlii, reputatul specialist afirmă că importantă este igiena copiilor, dar și regimul alimentar. El le recomandă părinților să-i educe pe copii să mânănce fructe și legume.

„Copiii trebuie să fie educați să fie bine igienizați, adică să-și mențină fața și mâinile curate în permanență. De asemenea, este foarte importantă și alimentația lor. Ei trebuie educați să aibă un regim alimentar bazat pe fructe și legume. Copiii au rezistența lor în fața acestei boli”, a explicat Dr.Restian la Medika TV.

Pentru creșterea imunității, specialiștii recomandă consumul de pește și crustacee, uleiurile vegetale, ca uleiul de măsline și cel de rapiță, citreice și fructe de pădure, bogate în Vitamina C, iaurturi și lactate, care conțin culturi vii de probiotice, legume și fructe de culoare portocalie, care au un conținut ridicat de betacaroten, usturoi, ceai negru și verde, ciuperci, alune, semințe, leguminoase, legume de culoare verde închis.

Dr.Restian spune că panica nu este justificată, doarece evoluția bolii este bună în țara noastră. Medicul afirmă că pandemia nu va trece până ce 50-60 dintre noi nu vom fi în contact cu virusul și ne vom imuniza.

„Pandemia e chiar pe trecute, ea nu poate să treacă brusc. Ea va trece lin, dar în general vreau vă să spun că e pe un platou, care arată că există și o rezistență naturală și o prevenire a contactului cu virusul din partea populației și o rezistență naturală care se menține la 1.300 pe zi. Dacă am face 20 de milioane de teste, vă dați seama câți ar fi infectați. E bine să fii pozitiv? Problema e foarte complicată, pentru că s-a indus concepția că e rău să fii pozitiv. Epidemiologic spun că nu putem ieși din pandemie dacă 50-60% dintre noi nu se imunizează. Ca să te imunizezi trebuie să fii în contact cu virusul, să te infectezi la un moment dat. Masca e un instrument util, dar totul depinde de mine, cum reușesc să fac față dacă intru în contact. Și de-obicei este bine, mai ales tinerii, care fac forme asimtomatice”, a conchis el.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate