sâmbătă, februarie 4, 2023
EDUCAȚIEAcademia Română cere Ministrului Educației să revină la învățământul în sala de...

Academia Română cere Ministrului Educației să revină la învățământul în sala de clasă și să renunțe la experimentul numit școală – online

Academia Română solicită Ministrului Educației, Monica Anisie, să renunțe la școala online și să găsească soluții ca elevii să revină la învățământul în sala de clasă, arată un document publicat pe siteul instituției.

În document, Academia arată că în ultimele trei luni de învățământ exclusiv on-line s-au primit numeroase solicitări și plângeri în care părinți, învățători și profesori „reclamă dificultăți majore în procesul de educație on-line, cât și consecințele nefaste asupra sănătății copiilor: probleme de concentrare, migrene, oboseală, probleme de vedere, cu deosebire la ciclul primar, dar și la elevii de gimnaziu și liceu. Problemele semnalate sunt numeroase și suntem convinși că și Ministerul Educației și Cercetării a primit astfel de solicitări și informări”.

„Vă rugăm să luați în considerare consecințele acestui experiment și să apelați la specialiști competenți pentru identificarea soluțiilor de revenire la învățământul în sala de clasă, cu întâlnirea directă dintre elevi și educatori, cel puțin pentru ciclul primar. Suntem convinși că se pot găsi modalități de a nu sacrifica sănătatea fizică și mentală a copiilor acestei țări și a nu periclita procesul de educare și formare a tinerei generații”, scrie în documentul semnat de Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În final, Academia își manifestă disponibilitatea a de contribui la o strategie națională de regândire a întregului sistem național de educație.

Punctul de vedere al Academiei Române reiterează cele afirmate de instituție și în luna iulie, atunci când explica faptul că învățământul on-line nu poate fi decât „o formă complementară, cu rol de suport pentru educația clasică”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate