ACTUALITATE Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga: În întunericul veacului nostru, când avem atât de multă...

Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga: În întunericul veacului nostru, când avem atât de multă nevoie de lumină, noi vrem să abolim Lumina

Înlocuirea culturii cuvântului cu imaginea, în contextul revoluției tehnologice, înseamnă o modificare în perspectiva omenească asupra lumii și chiar a structurii umane, avertiza, în anul 1971, în cadrul unei emisiuni TVR, acad. Zoe Dumitrescu- Bușulenga, viitoare maică Benedicta.

Tema privind abandonarea cuvântului în goana progresului tehnologic apare și în cartea „Să nu ne pierdem verticala”.

„Acum este o luptă foarte strânsă între civilizația imaginii și cea a cuvântului. Eu una nu sunt pentru computer, pentru că tinde la robotizare și la o desființare a cuvântului prin imagine. Eu sunt din civilizația Gutenberg; eu nu fac parte din dinastia computerelor.

Din nefericire, presimt că era logosului va fi înlocuită de era imaginii. Acest lucru poate aduce după sine consecințe dezastruoase în spiritualitatea omenirii. Nici chiar icoanei, atât de agresate de imaginile de consum, nu-i va fi ușoară lupta.

Ne confruntăm cu o perfidă tehnică new-age-istă de extirpare a trecutului; ni se propune doar prezentul simplu, fără rădăcini și fără perspective.

Or, cuvântul vine din Cuvântul Hristos. Și El este lumină. Aici este paradoxul: în întunericul veacului nostru, când avem atât de multă nevoie de lumină, noi vrem să abolim Lumina.

Zoe Dumitrescu Bușulenga – Maica Benedicta, „Să nu pierdem verticala”, Ed. Nicodim Caligraful, Mănăstirea Putna, 2017.  Sursa: Fundația „Credință și Creație”

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Siteul are nevoie de 34.620 de lei...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite