joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEA murit Ștefan Petreuș, ultimul dintre „Frații Petreuș” care mai trăia. Ștefan...

A murit Ștefan Petreuș, ultimul dintre „Frații Petreuș” care mai trăia. Ștefan Petreuș mărturisea că succesul i s-a datorat „ajutorului primit de la Bunul Dumnezeu”

Ștefan Petreuș, ultimul dintre „frații Petreuș” care mai trăia, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunțat Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului într-un comunicat.

Conform comunicatului Episcopiei, datorită fraților Petreuș, „Maramureșul a crescut în prestigiu și a fost cunoscut în lume”.

În 2020, Ștefan Petreuș a fost decorat de PS Iustin Episcopul Maramureșului, cu cea înaltă distincţie a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, „Crucea Voievodală Maramureşeană”, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani de viaţă, în chiar ziua decernării.

În anul 2020, Ștefan Petreuș mărturisea că a ajuns la succes datorită „ajutorului primit de la Bunul Dumnezeu, el fiind un bun creştin, cu religia învăţată la şcoala din sat, precum şi cu preotul satului, care, alături de învăţătoarea pe care a avut-o, notistă şi violonistă, a prins drag de vioară şi l-au încurajat să cânte. Preotul satului avea vioară în casă şi cânta la ea. El l-a îndemnat primul să prindă curajul de a cânta, încă de mic, din şcoala primară, vâzând în el un mare talent”.

Frații Petreuș a fost o formație de muzică folclorică, formată din Ștefan și Ion Petreuș. Ion Petreuș a trecut la cele veșnice pe 22 iunie 2002.

Familia Petreuș a avut patru copii: Ștefan, Ion, Ioana și Pătru.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. celor nostalgici sa le amintim de “fratzii petreush” de la gostat:
    -2-3 pui tebecishti de 250 de grame fiecare
    bagati impreuna la punga,
    “maretzele infaptuiri ale epocii de aur”
    (incredibil:pareau avortati!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE