joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEA murit părintele Gheorghe Bîrsan de la Parohia Berezeni I. A făcut...

A murit părintele Gheorghe Bîrsan de la Parohia Berezeni I. A făcut stop cardio-respirator, la 55 de ani

Episcopia Hușilor a anunțat trecerea la cele veșnice a părintele Gheorghe Bîrsan, preot parhoh la Parohia Berezeni I.c

Părintele Gheorghe Bîrsan era originar din localitatea Independența, județul Galați și a absolvit Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț și Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași.

A fost hirotonit preot în anul 1991, de către Preasfințitul Eftimie Luca, Episcopul Romanului și Hușilor, pe seama Parohiei Davidești, Protopopiatul Huși, unde a slujit până în anul 1998, când a fost numit paroh al Parohiei Berezeni I.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

S-a implicat în edificarea unei monumentale biserici parohiale și în întărirea credinței în rândul enoriașilor. În anul 2001 s-a săpat fundația şi s-a turnat temelia sfântului lăcaș, iar între anii 2002-2007 a fost construită, după modelul bisericilor moldovenești din vremea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, impunându-se printr-o notă deosebită de eleganță. Acest sfânt locaș dă mărturie peste timp de dragostea și râvna deosebite care au caracterizat activitatea pastorală a părintelui Gheorghe.

În aceste momente de despărțire vremelnică, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis mesajul său de condoleanțe familiei părintelui Gheorghe Bîrsan, precum și aprecierea sa pentru tot efortul depus în slujirea Bisericii, notează Episcopia Hușilor.

Cauza morții

Se pare că părintele Gheorghe Bîrsan a sunat la ambulanță marți dimineața, în jurul orei 06:23, acuzând dureri puternice în piept, dar fiind conștient, notează Vremea Noua.

Din pricina faptului că ambulanța nu a venit repede, apropiații nu au mai avut răbdare, așa că l-au urcar pe părintele Gheorghe Bîrsan într-o mașină și au pornit cu acesta spre spital. În localitatea Stănilești s-au întâlnit cu autospeciala SAJ care se îndrepta pentru a-l prelua.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cadrele medicale l-au preluat pe părinte, au început manevrele de resuscitare, deoarece acesta intrase în stop cardio-respirator, iar la spital a fost predat medicilor. Totuși, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate, părintele nu a mai putut fi salvat.

Se pare că părintele Gheorghe Bîrsan era diabetic și depindea de insulină, dar, potrivit apropiaților, ținea boala sub control.

Cu doar două săptămâni în urmă, părintele Cătălin Siladi, de la parohia ortodoxă 2 Pecica, a fost găsit mort în casă. Anterior, părintele Ionuț Duciuc din județul Satu Mare, care s-a dus la doar 27 de ani.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate