sâmbătă, septembrie 14, 2024
ACTUALITATEA murit dr. Adrian Restian, președintele Societății Academice de Medicină a Familiei

A murit dr. Adrian Restian, președintele Societății Academice de Medicină a Familiei

Academicianul Adrian Restian, unul dintre cei mai cunoscuți medici români, a trecut la cele veșnice. Anunțul a fost făcut de către Marinela Olăroiu, fondator și redactor șef Revista Română de Medicina Familiei, pe pagina de Facebook a Revistei.

„Cu profundă mâhnire am luat cunoștință de dispariția dintre noi a domnului Academician Profesor Doctor Adrian Restian, Președinte Societatea Academică de Medicină a Familiei (SAMF) și Membru titular al Academiei de Științe Medicale. Contribuția remarcabilă a domniei sale de-a lungul anilor – cercetări, publicații, cărți, interviuri, prezentări, prima curriculă de pregătire pentru rezidenți în specialitatea medicină de familie… – a contribuit la dezvoltarea medicinei generale și de familie din România. Exprim pe această cale condoleanțe familiei și îi urez un drum lin către lumea de dincolo”, a scris dr. Marinela Olăroiu.

La rândul său, profesorul dr. Alexandru Vlad Ciurea, a deplâns pierderea suferită de medicina românească.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Este o pierdere pe care, personal, o consider ireparabilă pentru medicina românească! Adrian era un geniu al genelor. Era fascinat de genetică, de „povestea noastră umană” care începe cu informațiile genetice primite de la părinți…

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

A fost un suflet nobil, un om modest, despre care prea puțini știu că a contribuit major la dezvoltarea medicinei generale și de familie în România. Era, de altfel, președinte al Societății Academice de Medicină a Familiei.
Am colaborat cu el recent la cartea „România fără mască. Fals tratat de pandemie”. Avea un fel unic de a privi societatea, condiția umană și structura statului: vedea totul „în secțiune”, în profunzime, în concepte.
Îmi amintesc, de exemplu, că vorbea deseori despre „sindromul de agresiune informațională, în care informația poate deveni un factor patogen”. Sau despre „patimile minții”… Sau despre „bolile omului aparent sănătos” – spunea mereu cât de important este prevenția și sublinia faptul că nu banii vor rezolva problemele sistemului medical – nu doar la noi, ci global – ci noi înșine, oamenii, prin schimbarea stilului de viață. Și multe, multe altele! Era o enciclopedie.
Un om cu principii, cu tărie de caracter, un partener de dialog spiritual, cum greu mai găsești. Îmi va lipsi!
Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris dr. Ciurea.
Dr. Adrian Restian avea 83 de ani.
Într-un interviu acordat în 2021, prof. Restian vorbea despre importanța Catedralei Mântuirii Neamului.

„Catedrala Mântuirii Neamului este extrem de importantă pentru acest popor, și pentru București. Să vă dau un exemplu: băiatul meu, când s-a dus în excursie în Italia, și l-am întrebat ce a văzut acolo frumos, el a spus că Domul din Milano.

Noi nu ar trebui să avem și noi o catedrală, o construcție care să dăinuiască peste vremuri și peste veacuri, cum au toate țările occidentale?! Toate țările au asemenea construcții, ne trebuie și nouă, este absolut necesară. Să fie mare, încăpătoare. Catedrala Mânturirii este o construcție foarte frumoasă, am fost în interior când s-a sfințit, este impresionantă. Când te afli în această biserică constați cât ești de mic față de Dumnezeire, și te aduce la dimensiunea adevărată a puterilor tale”, spunea Adrian Restian pentru Gândul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE