RECOMANDĂRIA început și la noi. Senator USR explică de ce într-un OUG...

A început și la noi. Senator USR explică de ce într-un OUG al Guvernului despre copii cuvintele „mamă” și „tată” sunt înlocuite cu „părinte”: În secolul XXI, rolurile bărbatului și ale femeii sunt egale în creșterea copiilor

Senatorul USR, Ștefan Pălărie (foto stânga), a apărat faptul că în OUG-ul privind stimularea întoarcerii părinților la muncă mai devreme de șase luni  de la nașterea copilului nu apar cuvintele „mamă” și „tată”,  ci doar „părinte” sau „părinți”.

Conform acestuia, în secolul XXI rolurile bărbatului și ale femeii sunt egale în creșterea copiilor.

„În secolul XXI, rolurile bărbatului și femeii sunt egale în creșterea copiilor, iar prevederile din această reprezentare se referă la părinți. Îi rog pe colegi să revină pe aceeași planetă și în același secol și să analizăm această lege din perspectiva din care a fost gândită: restimularea mediului economic”, a răspuns Pălărie, după ce proiectul a fost criticat de către senatorul AUR, Claudiu Târziu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Încurajarea mamelor să se întoarcă în producție, cum se spunea pe vremuri, făcând bani pe care apoi îi plătesc pentru bone sau pentru creșe este fără sens dacă nu ar avea în spate motive ideologice. Aşa cum am spus şi de la tribună, acest act normativ are un pronunţat caracter ideologic, de factură progresistă, avînd drept beneficiar exclusiv bugetul de stat și, eventual, angajatorii. Totodată, este contrar INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI, respectiv INTERESULUI FAMILIEI ca unitate socială, prin slăbirea legăturii naturale dintre generaţii”, a spus, în plen, senatorul AUR, Claudiu Târziu, citat de Rostonline.

Ulterior, Claudiu Târziu a explicat ulterior că USR luptă împotriva familiei naturale, ceea ce constituie motivația pentru susținerea acestui OUG.

„Expunerea mea a primit o replică furibundă din partea aripii progresiste a Senatului – USR-iştii – care au exemplificat în stilul caracteristic al stîngii radicale contemporane: „în secolul al XXI-lea, rolurile bărbatului şi al femeii sunt identice (sic!) în creşterea copilului”, iar conceptul de „mamă” este desuet, legea făcînd trimitere nici mai mult, nici mai puţin, decît la termenul de „părinte”.

USR-iştii şi-au dat, încă o dată, arama progresistă pe faţă. Ei luptă din răsputeri împotriva familiei naturale, unica familie adevărată, şi împotriva interesului superior al copilului. Dar noi nu îi vom lăsa!”, a scris co-președintele AUR.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

USR PLUS este singura formațiune care susține deschis legalizarea căsătoriilor homosexuale.

Guvernul a argumentat acest OUG prin nevoia de a încuraja asigurarea forței de muncă necesare la nivelul angajatorului, după cum spunea Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Părinții spun însă că măsura nu are nicio eficiență și va descuraja nașterea de prunci.

Alianța Părinților a explicat că este un prim pas spre naționalizarea și instituționalizarea copiilor încă de la naștere.

„Acest proiect este numai pasul spre naționalizarea și instituționalizarea copiilor încă de la naștere. Trebuie să cerem retragerea acestei ordonanțe, cu argumente raționale, medicale și psihologice. Oamenii nu trebuie să ajungă în starea de disperare în care să accepte această propunere”, a declarat doamna Olimpia Popa, reprezentantă a AP, pentru R3media.

Înlocuirea cuvintelor „mamă” și „tată” cu termeni neutri precum părinte are în spate dorința de a acomoda cuplurile homosexuale, în care evident nu poate fi vorba despre o mamă și un tată.

Parlamentul European a adoptat un ghid lingvistic în care se recomandă evitarea folosirii termenilor de „mamă”, „tată” și uzitarea termenului generic de „părinți”.

„Mamă”, „tată” sau „oameni sănătoși” dăunează „limbajului incluziv”, a argumentat PE.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

10 COMENTARII

 1. Jalnice marionete in slujba unor puteri straine. Parintii si bunicii lor ne-au invatat ca “Proletarul nu-si poate pirede decat lanturile”, iar ei, care sunt tot niste “aparatcici”, in slujba unor puteri strraine, sunt mai rai si fara Dumnezeu, ca si parintii si bunicii lor si ne propavaduiesc ateismul si renuntatrea la valorile crestine.
  Nu exista atei , spunea Dostoiewski, ci doar idolatri. la ce se inchina ei, la “Big Pharma”, la sex in grup, la urino-terapie si la tot ce tine de Sodoma si Gomora. Antihristii sa ne lase si sa se duca de unde au venit!
  Din pacate politica lor “progresista” este girata de “Ramasul Special” al Germaniei in Romania. O intrebare pe care nu a pus-o nimeni, sau pe care nu am auzit-o eu sa fi fost pus: . Klaus Werner a fost membru de PCR? In calitate de inspector in Ministerul Invatamantului , ar cam fi trebuit sa fie. El lupta cu Ciuma Rosie ? Ce prefera, Ciuma Bruna?

 2. Ideologiile occidentale, care se învârtesc în jurul g….. de c…, trebuie oprite la granițele Europei de est, iar useriștii să fie băgați în pântecele mamelor lor.

 3. La acest atac furibund al poponautilor împotriva femeilor,a familiei,BOR-ul ar fi trebuit să răspundă adecvat și la fel de direct.in schimb biserica doarme în bocanci și ne-a lăsat să luptăm singuri cu acești sataniști care vor distrugerea noastră.

 4. Să le dăm multă M… guvernanților, PREȘULUI, parlamentarilor și tuturor posturilor pupincuriste plătite gras din banul public.

 5. Distrugerea familiei naturale, normale, este un țel de prim ordin al ideologiilor Noii Ordini Mondiale.
  Au fost inițiate în universitățile americane, implementate în occident și promovate în România de ureriști.
  USR, adică Uniunea Sodomizați România.
  Luați-i de ciuf și dați-i afară!

 6. Parșivitatea progresiștilor și feministelor este să facă totul pentru ca tinerele femei să nu își descopere vocația maternă și căsătoria ci să devină slugile corporațiilor, să lucreze 14 ore pentru cota la hectar și o vacanță in Brazilia pe an plus o pisică in loc de copil. Și in loc să aibă un soț, progresiștii văd in femeie una din aia care își experimentează sexualitatea prin cluburi cu aventuri de-o noapte, să fie carne de tun pe piața sexuală, că o femeie căsătorită nu mai e accesibilă hippsterilor care vor sex fără obligații…

  asta-i lumea minunată a progresiștilor: femei singure la 40 de ani, fără soț, fără copii, care au bani pe care ii dau unui gigolo că n-au timp nici de relație fiind foarte importante 12 ore pe zi la corporația care oricum repatriază profitul și face evaziune subtilă

  și această distrugere a femeii e camuflată sub discursuri de mândrie și independență care stimulează orgoliul femeii și o orbește

  • Adevarat ce ai spus si asta as fi scris si eu ! Treaba cu progresistii astia ca ei au familie , Palarie are nevasta si doi copii (ar trebui luati ca sa-i vaccinam cum zicea Tataru). Vor ca altii sa nu aiba dar el sa aiba familie traditionala in intimitatea lui, dar altii sa nu aibe si sa fie urmariti la orice pas. Se reface usor-usor nomenclatura daca nu se ia atitudine. Scopul final al tuturor ideilor nastrusnice este acela de depopulare, de imbatranire a populatiei care poate fi mai usor de condus,momit cu ajutoare inexistente si se doreste asta prin ocuparea timpului in corporatie cu inutilitati , cu activitati facute la “misto” de genul muta foaia, scrie raportul, suna-i pe oameni la sondaje(apropo nu mai raspundeti la sondaje de nici un fel nici de vot nici de nimic,daca va duceti votati pe cine credeti si punct).

 7. Jos palaria domnu’ progresist! O gandire cum nu se poate mai corecta. Ma bucur ca dupa mii de ani s-a nascut din doi parinti ” la fel” un specimen ca tine! Acum chiar ca ai atras atentia prin valoarea care o ai! Mai asteptam revelatii din gradina gandirii tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate