ACTUALITATEA început demolarea chioșcurilor de la Metrou. Ministrul Drulă: Un cartel se...

A început demolarea chioșcurilor de la Metrou. Ministrul Drulă: Un cartel se destructurează cu ranga. Proprietar: Am în întreținere șapte persoane. Mâine ce le pun pe masă?

Miercuri dimineață a început demolarea chioșcurilor de la metrou. Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a comentat situația la finalul ședinței de Guvern și spune că din 2018, de când a expirat contractul dintre sindicaliști și Metrorex, compania nu a mai primit niciun ban din chiriile spațiilor de la metrou.

„Legea e lege și unde e lege nu e tocmeală. Acele construcții provizorii sunt ilegale sub multiple aspecte: nu au autorizație de construcție sau vreun alt aviz, nu au dreptul legal comercial de a ocupa acel domeniu public. A existat un contract nefericit între metrou și sindicat, care a ajuns la termen în 2018. Deci de trei ani acele spații sunt ocupate fără drept, iar sindicatul încasează bani fără drept”, a declarat Cătălin Drulă miercuri după-amiază, la finalul ședinței de Guvern. Din 2018, de când a expirat contractul, Metrorex nu a mai încasat niciun ban din urma închirierii spațiilor comerciale, a precizat ministrul.

Drulă l-a lăudat pe directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, care a luat la un moment dat o rangă și a încercat să forțeze ușa unui chioșc, în stația de metrou Ștefan cel Mare, numindu-l „un om curajos”. „Da, un cartel se destructurează cu ranga”, a punctat ministrul transporturilor. Celelalte primării de sector urmează să se ocupe de eliberarea spațiilor comerciale, a mai spus Drulă, precizând că au fost deja stabilite procedurile cu primarii sectoarelor 1, 4 și 6, urmând să aibă discuții miercuri și cu primarii de la sectoarele 3 și 5. Întrebat dacă angajații Metrorex care ar fi trebuit să participe la demolarea spațiilor comerciale, dar nu au făcut-o, vor fi sancționați, Drulă s-a referit la aceștia ca fiind „victime” ale liderilor sindicali.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unul dintre comercianții cu chioșcuri la metrou a venit miercuri la stația Ștefan cel Mare, acolo unde a început operațiunea de demolare a spațiilor comerciale, să protesteze față de decizia autorităților. Femeia îi reproșează ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, că a luat decizia de a demola chioșcurile fără să discute cu cei care le dețin.

În martie am făcut credit să pot plăti impozite, oameni. Eu mă reprezint pe mine, noi suntem comercianți, nu suntem oamenii domnului Rădoi. E normal, în pandemie, să lași fără serviciu? Eu am în întreținere șapte persoane, cele de acasă. Am 20 de angajați. Mă întreabă furnizorii, de la bancă: Ce faceți?”, a povestit pentru Libertatea femeia, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Aceasta și-a îndreptat criticile spre ministrul transporturilor, Cătălin Drulă: „Domnul ministru de când a venit ce a făcut bine? Vino, domnule, la o înțelegere, să discutăm. Nimic! Hoțește! Pe mine nu mă interesează conflicte, mă interesează: mâine ce pun pe masă?”

Aceasta a mai povestit că mai are un spațiu în stația de metrou de la Piața Victoriei și că a făcut un credit bancar pentru a-și plăti dările.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...