duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEA fost promulgată legea prin care femeile gravide, lăuzele şi părintele singur...

A fost promulgată legea prin care femeile gravide, lăuzele şi părintele singur din familia monoparentală nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte

Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea a care prevede că femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi părintele singur din familia monoparentală nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte, informează News.ro.

Mai exact, este vorba despre modificarea art. 128 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii. Actul normativ prevede că femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi părintele singur din familia monoparentală nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte.

Legea promulgată are ca obiect de reglementare modificarea art. 128 alin. (2) din Legea nr. 53/2003, în sensul includerii reprezentantului familiei monoparentale în categoriile de persoane care nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.

„Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi persoana singură din familia monoparentală nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte”, conform actului normativ promulgat de către şeful statului.

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE