duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEVIDEO | A fost inaugurat primul bust al lui Vlad Țepeș în...

VIDEO | A fost inaugurat primul bust al lui Vlad Țepeș în Basarabia

Primul bust al domnitorului Vlad Țepeș din Basarabia a fost ridicat în localitatea…Alexandru Ioan Cuza, din raionul Cahul. Monumentul a fost realizat cu ajutorul primăriei Mizil, din județul Prahova.

„Anul trecut, de Ziua Unirii, am avut evenimentul de înfrățire la Mizil și acest monument este primul lucru la care noi ca localitate am ajutat. Sper că acesta va fi doar primul pas, vor fi mult mai mulți pași și lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru ambele localități. Domnitorul care l-a ridicat în scaun pe Ștefan cel Mare, vărul și ajutorul din Muntenia, atunci când Muntenia și Moldova nu erau încă unite, doi oameni cu același sânge care au luptat pentru credința și pentru neamul nostru„, a declarat Silviu Călin Negraru, primarul orașului Mizil.

„Vlad Țepeș este o personalitate fascinantă și marcantă a secolului al XV-lea. Ca principe ortodox, e singurul care ridică steagul, sabia și crucea împotriva lui Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. Cunoscut în toată lumea ca Dracula datorită ziaristului irlandez Bram Stoker căruia noi opunem cu ctitoriile Măriei sale, cetăți, orașe, biserici și mănăstiri acel postulat care a răsunat de la Bruxelles la Roma. Un principe care a zidit biserici, mănăstiri, cetăți și a întemeiat orașe, inclusiv capitala României, nu poate fi declarat vampir„, a spus Mircea Cosma, președintele Societății cultural-istorice Mihai Viteazul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE