ACTUALITATEA apărut alternativa românească la Revolut sau PayPal

A apărut alternativa românească la Revolut sau PayPal

Startup-ul sibian Elrond a lansat aplicația Maiar, o alternativă românească considerată mai sigură și mai eficientă față de aplicațiile de plăți online existente pe piață, precum Revolut, PayPal sau Google Pay.

Compania a depășit recent evaluarea de 1 miliard de dolari, la mai puțin de 3 ani de la înființare, devenind astfel al doilea „unicorn” românesc.

Maiar este o aplicație care servește pentru tranzacții și încasări, un „portofel digital”, fiind capabilă să efectueze peste 100.000 de plăți pe secundă.

Aplicația este disponibilă atât pe dispozitivele cu iOS, cât și pe cele Android. Până acum, 200.000 de utilizatori s-au înregistrat pentru a primi acces la varianta prototip, conform revistabiz.ro. Compania speră că în interval de 12 luni de la lansare numărul să crească la 3 milioane de utilizatori înregistrați.

Aplicația de mobil permite oricui să trimită bani contactelor sale. Și, mai interesant, oricine își poate înregistra un un pseudonim pentru portofelul său digital, pe care îl poate folosi pentru a trimite și primi bani de oriunde în lume, aproape instant și la costuri neglijabile, prin simpla apăsare a unui buton.

„Miliarde de oameni trimit mesaje directe către contactele lor pentru ca este ușor, intuitiv și costurile sunt neglijabile. Prin Maiar și Elrond vrem să oferim aceeași experiență și când vine vorba de transferul de bani”, a declarat Beniamin Mincu, CEO Elrond, conform sursei citate mai sus.

În plus, Maiar vine cu inovații inedite precum securitate progresivă și concepte de gamificare construite în jurul celor mai importante functionalități, oferind experiența nouă pentru gestionarea banilor online.

Dezvoltarea rapidă a proiectului românesc a căpătat o amploare remarcabilă care l-a propulsat în primele 40 de proiecte blockchain/ crypto din lume. Echipa de antreprenori, cercetători și programatori din Sibiu continuă să surprindă prin viteza de inovație, productivitate și energie, care amplifică șansele companiei de a se număra printre marile companii de tehnologie din lume.

„Felicit echipa, comunitatea și partenerii pentru efortul depus! Este doar ziua unu. Elrond este la începutul unei perioade de expansiune accelerată, iar următorul pas pentru noi este lansarea aplicației de mobil Maiar. De la cărți, am trecut la eBooks, de la poștă la eMail, iar de la aur la eGold”, a spus Beniamin Mincu, conform revistabiz.ro.

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...