sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATE500 de magazine ale Mega Image amendate în luna august, de ANPC....

500 de magazine ale Mega Image amendate în luna august, de ANPC. Șeful ANPC dă de înțeles că lanțul olandezo-belgian refuză să respecte regulile

Lanțul de magazine olandezo-belgiene Mega Image, cel mai mare din țară, a fost amendat cu peste 5,6 milioane de lei de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în luna august, în urma abaterilor constatate.

„În toate locațiile verificate, comisarii ANPC au constatat abateri de la respectarea prevederilor legale în vigoare, în domeniu, pentru care au aplicat următoarele sancțiuni: 793 amenzi contravenționale, în valoare totală de circa 5,65 milioane lei; 152 avertismente; oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor constatate pentru produse în valoare totală de peste 35.000 lei; oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare circa 1,2 milioane lei; oprire temporară de la prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 31 de magazine; propuneri de încetare a practicii comerciale incorecte, pentru 12 magazine”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că nu înțelege de ce lanțul olandezo-belgian nu respectă regulile, în ciuda amenzilor repetate încasate.

„Supravegherea activității marilor retaileri este o prioritate pentru Autoritatea noastră. Lanțurile foarte mari de magazine au un impact social major. Din acest motiv, suntem obligați să analizăm permanent de la calitatea legumelor și fructelor, până la condițiile de comercializare, inclusiv diferențele de preț ale produselor de la raft, la casa de marcat. Vrem, în felul acesta, să transmitem un mesaj ferm legat de tot ceea ce înseamnă drepturile consumatorilor. Din păcate, pare că nu reușim să ne facem înțeleși și, permanent, sunt invocate abuzurile Autorității noastre când, de fapt, își doresc să mascheze realitatea. La ei acasă se poate să le respecte, la noi pare că nu”, a declarat Horia Constantinescu, președinte ANPC.

Anterior în acest an, tot ANPC a închis temporar 11 magazine Mega Image, din cauza neregulilor constatate.

Acum un an, comisarii ANPC au găsit nereguli la 32 de magazine Mega Image și au dat amenzi de peste 1 milion de euro.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. amenzile alea sint tot o TAXA DE PROTECTIE…..
  (make love not war
  cu batengardu din usa mega-magazinului,
  cu ala care termometriza femei la ciclu
  si le spunea ca au covid:
  ▻ Urmărirea cu atenție a temperaturii bazale a corpului cu un termometru te va ajuta să știi când a avut loc ovulația. Imediat, urmeaza inca 24 de ore fertile.

  -bazal-nazal,
  tot un drac)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE