ACTUALITATE500 de cetățeni au semnat un memoriu către Prefectura Bacău, prin care...

500 de cetățeni au semnat un memoriu către Prefectura Bacău, prin care cer instituției să ridice starea de alertă în județ

500 de cetățeni din județul Bacău au semnat un memoriu adresat Prefecturii Bacău, prin care instituției să decreteze încetarea stării de alertă de pe teritoriul județului, informează un comunicat trimis pe adresa redacției.

În memoriu, cetățenii îi indică prefectului Leonard Bulai (USRPLUS) care sunt argumentele care-l îndreptățesc să ia o astfel de decizie.

Ei notează că în conformitate cu decizia CCR din 8 iunie 2021, „este nu doar posibil, ci și justificabil și obligatoriu, ca orice Prefect sau Consiliu Local pentru Situații de Urgență să poată dispune încheierea STĂRII DE ALERTĂ la nivelul județului pe care îl coordonează”.

Ei invocă, de-asemenea, un răspuns public al Ministerului Sănătății, înregistrat sub numărul 2/5481/23.06.2020, în care instituția scrie că nu ar fi declarat oficial, pandemia în România.

„Căci, PÂNĂ CÂND stare de alertă continuă ÎN BACĂU? Până când?
Până când ne sunt afectate economia Bacăului, afacerile, industriile, accesul la sănătate a băcăuanilor pentru tratarea continuă a bolilor cronice (mult defavorizate de starea de alertă covid) și la educație normală a copiilor Bacăului?

Până când? Până când va colapsa economia ? Prof. univ.dr. Gheorghe Săvoiu: „ România, se află deja într-o recesiune tehnică gravă din 2020, [..] este contractată economic la un nivel greu de imaginat”.

„Până când stare de alertă continuă? Până când vor exploda tot mai mult de la o lună la alta prețurile? Încât nu vom putea achiziționa ușor nici măcar alimentele de bază? Până când va crește tot mai mult inflația, șomajul? Până când tot mai multe firme vor falimenta? Iar noi, din privat, nu vom mai avea unde munci? Până când, stare de alertă? Până nu vom mai avea cele esențiale traiului? În primă fază, noi la privat, apoi și dumneavoastră, cei ce sunteți pe pozițiile de stat?”, îi scriu băcăuanii prefectului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate